Quantcast

Jari-Matti Latvala paljasti suunnitelmansa – aikoo osallistua toiseen rallisarjaan

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari-Matti Latvalalle kuluva vuosi ei ole ollut suotuisa. Tuurilaisen rallihommat jäivät puolitiehen, ja verottajakin on hönkinyt niskaan.

Latvalan alkuperäisenä suunnitelmana oli vuokrata tällä kaudella Toyotan WRC-kalusto ainakin kahteen MM-ralliin ja antaa näyttöjä WRC-tiimeille. Takaiskut alkoivat ensimmäisessä kisassa Ruotsissa, missä Latvalan matka päättyi Toyota Yariksen tekniseen vikaan.

Latvala ja Toyotan tallipomo Tommi Mäkinen sopivat, että Latvala saa Ruotsin epäonnen vuoksi kaluston käyttöön Sardinian osakilpailussa. Mutta sitten tuli koronavirus, joka siirsi Sardinian rallia ja perui Suomen osakilpailun, jonka piti olla Latvalan pääkisa tänä vuonna.

Latvalan yhtenä vaihtoehtona oli lähteä syksyllä Walesin MM-osakilpailuun, mutta viimeisimpien tietojen mukaan myös Walesin ralli jäänee väliin tänä vuonna.

Lue myös: Rallin MM-sarja saamassa uuden takaiskun

Latvala on rallin MM-sarjan historian kokenein kuljettaja, mutta ikänsä, 35, puolesta hän voisi jatkaa vielä vuosia huipputasolla. Latvalan mielessä ei ole edes käynyt kuljettajauran lopettaminen.

– Sen olen päättänyt, että ensi vuonna ajan yhden MM-rallin ja lisäksi keskityn vaikka historicin EM-sarjaan, Latvala paljastaa Rallit.fille.

– En ole lopettamassa rallia, mutta pitää olla realisti tässä tilanteessa ja miettiä, mitä pystyy ajamaan. En jaksa lähteä siihen, että lähden keräämään enemmän rahaa. Siinä on kova työ. Yhden kisan voin ajaa ja jos se tuo jotain, se on aina kotiinpäin. Jos se ei tuo, ei tarvitse polttaa enempää rahaa, Latvala lisää.

Lue myös: Jari-Matti Latvalalle iso pettymys – antoi karun arvion rallin MM-sarjasta

Katso alta kooste viime MM-kauden ulosajoista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,334488″ ap mute ]

 

Latvala on viime vuosina ajanut yksittäisiä historic-kisoja kotimaassa Toyota Celicallaan. Lahden Historic-ralli kuului pitkään Latvalan kesäperinteisiin ennen kuin hän siirtyi Toyotan WRC-tiimiin kaudeksi 2017.

– Ensi vuonna voi vaikka keskittyä ralliin nautiskelemalla ja ajamalla historicin EM-sarjassa. Tykkään ajaa vanhoilla autoilla ja niitä onneksi löytyy kotoa, Latvala tuumaa.

Latvalalla on yhä kiistaa verottajan kanssa, mutta oman yrityksen pyörittäminen on tuonut vastapainoa negatiivisemmille asioille. Latvalan rallipajalla Tuurissa rakennetaan historic-autoja ja tehdään varaosia.

– Korona tuli keväällä ja ajattelin, ettei varmaan kukaan halua osia ralliautoihin ja investoida niihin. Mutta nyt on valoa tunnelin päässä. Meille on tullut osatilauksia ja elokuussa ehkä alamme rakentaa yhtä autoa ulkomaiselle asiakkaalle. Siinä mielessä tilanne näyttää hyvältä, Latvala sanoo.

Katso kuvat! Jari-Matti Latvalan pajalla ja museossa todellisia helmiä

– Onneksi minulla on tämä oma yritys. Tällä hetkellä se pitää mielen virkeänä ja innostuksen yllä. Tässä on muuten tullut niin paljon takapakkia koko ajan: ei ole päässyt ajamaan ja verottaja on hengittänyt niskaan. On edes jotain positiivisia asioita, summaa Latvala, jonka rallimuseo aukesi yleisölle kesäkuun alussa koronatauon jälkeen.

Lue myös nämä

  • Uusimmat