Quantcast

Jari-Matti Latvala nosti kirjaimellisesti hattua Esapekka Lapille – ”Kävikin toisinpäin”

Hyundai-kuljettaja Esapekka Lappi oli perjantain kovin nimi Meksikon MM-rallissa.
Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi
Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tämän tunnusti myös kilpailijatiimi Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala, joka kävi rehdisti onnittelemassa maanmiestään perjantain ajopäivän päätteeksi.

– Hattu pois päästä. Oli niin hienosti ajettu, Latvala lausui ja otti lippalakin päästään kätellessään entistä Toyota-kuljettajaa.

Lapilla oli loistava lähtöpaikka Meksikon rallin ensimmäisenä kunnon kilpailupäivänä, mutta siitä huolimatta Latvala ei voinut kuin suitsuttaa pieksämäkeläisen vahvaa esitystä.

– Esapekka Lapin vauhti oli yllätys. Hänellä ei ole niin paljon kokemusta tästä rallista, joten siihen nähden suoritus oli huikean hyvä. Täytyy hattua nostaa. Hän tekee hommasta vaikean Ogierille, Latvala tunnusti Rallit.fille.

Kilpailussa toisena ajava Toyota-kuljettaja Sebastien Ogier on 5,3 sekunnin päässä Lapista ennen lauantain erikoiskokeita. Ogier jahtaa Meksikossa historiallista seitsemättä voittoaan.

– Odotin, että Ogier pystyisi iltapäivällä puristamaan Esapekan edelle, mutta kävikin toisinpäin, ja EP pystyi vahvistamaan johtoasemaansa. Nyt on mielenkiintoista nähdä, miten homma lähtee etenemään lauantaina, Latvala sanoi.

– Silloin kilpailu yleensä kiristyy, kun ajetaan pienistä eroista. Silloin on tietenkin mahdollista, että jompikumpi tekee pieniä virheitä. Tietenkin parasta olisi, että virheitä ei tulisi, ja ajettaisiin puhtaasti kisaa. Virheen mahdollisuus kuitenkin kasvaa aina, kun mennään toiseen päivään, MM-sarjan kokenein kuljettaja muistutti.

Muista Toyota-kuljettajista Elfyn Evans ajaa kolmantena puolen minuutin päässä kärjestä ja Kalle Rovanperä viidentenä minuutin Lapille jääneenä. MM-titteliä puolustavalla Rovanperällä oli perjantain sorapätkillä huomattavasti heikompi lähtöpaikka kuin Lapilla ja Ogierilla.

– Kalle ajoi sen, minkä pystyi. Se on vain hyväksyttävä, että takkiin tulee, kun lähtöpaikka on kärjessä. Se oli jo etukäteen tiedossa, Latvala sanoi.

Toyotan Takamoto Katsuta ajoi sen sijaan ulos perjantaiaamupäivänä. Se oli kenties pahin mahdollinen syntymäpäivälahja 30 vuotta täyttäneelle japanilaiskuljettajalle. Vielä perjantai-iltana ei ollut tiedossa, pystyykö Katsuta jatkamaan kilpailua lauantaina.

– En voi satavarmasti taata, mutta tällä hetkellä näyttää lupaavalta, että auto saadaan kuntoon. Jos turvakaariin on tullut vaurioita, niin peli on selvä. Mutta vaikuttaa siltä, että ongelmaa ei olisi, Latvala sanoi.

Lauantaina Meksikon MM-rallissa ajetaan yhdeksän erikoiskoetta.

Kuuntele alta Jari-Matti Latvalan kommentit perjantain ajopäivän päätteeksi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat