Jari-Matti Latvala nosti esiin aiemminkin puhuttaneen seikan – ”Suoraan sanottuna perseestä”

Jari-Matti Latvala ja Miikka Anttila. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Jari-Matti Latvalan suorituksesta oli nautinto kaukana lauantain erikoiskokeilla Ruotsin MM-rallissa.

Latvalan kisa meni penkin alle jo perjantaina lumipenkkaan jämähtämisen vuoksi. Ralli2-säännöllä kisaa jatkaneen Toyota-kuljettajan meno oli tuskaista lauantai-iltapäivänä, kun erikoiskokeet ajettiin toistamiseen läpi. Latvala ja kartanlukija Miikka Anttila jämähtivät Vargåsenin pätkällä hankeen, mutta pääsivät lopulta takaisin tielle katsojien avustuksella.

Latvala nosti esiin asian, joka on puhuttanut aiemminkin Ruotsin rallissa. Historic-kisan menopelien ajolinjat vaikeuttivat huomattavasti menoa erikoiskokeiden toisella ajokerralla.

– Se on suoraan sanottuna aika perseestä mennä toisena autona, kun aiemmin pätkillä on mennyt historic-autoja. Olen historic-autojen ystävä, mutta ehkä niiden pitäisi ajaa eri ralleissa. Ura tulee niin leveäksi, että siihen tulee loskaa ja kaikkea muuta. Siinä ei pysty menemään, kun ura levenee. Se on fakta, Latvala alleviivasi.

Ruotsin rallin päätöspäivänä sunnuntaina ohjelmassa on vielä kolme erikoiskoetta. Latvala satsaa panoksensa kisan päättävään Power Stage -erikoiskokeeseen, jolla jaetaan lisäpisteitä viidelle nopeimmalle kuljettajalle.

– Sunnuntaina pitää löytää heti aamusta hyvä rytmi päälle ja lähteä katsomaan, jos saisi Power Stagelta pisteitä. Ei ole muuta vaihtoehtoa, Latvala linjasi.

Latvalalla on kolmas lähtöpaikka sunnuntain erikoiskokeilla.

– Siltä paikalta on saumoja saada pisteitä Powerilta, jos yöllä on pakkasta.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi
Päätoimittaja