Quantcast

Jari-Matti Latvala neuvottelee jatkostaan Toyotalla – ”Tämä kokonaisuus toimii”

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari-Matti Latvala otti urallaan uuden askeleen tämän vuoden alussa, kun rallikuljettajan hommat vaihtuivat WRC-tallipäällikön töihin.

Latvala on saanut nauttia menestyksestä ensimmäisenä vuotenaan Toyotan tallipäällikkönä. Kauden yhdeksässä MM-rallissa Toyota-kuljettajat ovat ottaneet peräti seitsemän voittoa ja neljä kaksoisvoittoa. Tiimi on loistavissa asemissa sekä kuljettajien ja valmistajien MM-pistetaulukossa.

Latvalan työnkuva on muovaantunut kauden mittaan.

– Alkuun oli aika iso hyppy tulla Tommi Mäkisen johdossa olleeseen talliin tähän rooliin. Projekti muuttui siten, että meille tuli neljän henkilön johtoryhmä. Kauden aikana olen päässyt enemmän ja enemmän sisään. Tähän kokonaisuuteen on tullut hyvä fiilis, Latvala kertoo Rallit.fille.

– Olen pystynyt pikkuhiljaa ottamaan vastuuta tietyistä asioista ja mielestäni homma on mennyt koko ajan parempaan suuntaan. Hyvä asia meillä on se, että en päätä yksin kaikista asioista, vaan meillä on johtoryhmä, jossa tehdään yhdessä päätöksiä. Tekninen johtaja Tom Fowler hoitaa oman puolensa ja Kaj Lindström kilpailuihin liittyvät asiat. Minun roolini on se, että keskustelen kuljettajien kanssa ja yritän luoda heille hyvä fiilistä kilpailuun, Latvala taustoittaa.

Latvalan mukaan juuri oikean fiiliksen löytäminen on avain huipputuloksiin. Tallipomo antaa konkreettisia esimerkkejä siitä, kuinka hän on voinut tarjota tukeaan Sebastien Ogierille, Elfyn Evansille ja Kalle Rovanperälle kisaviikonloppuina.

– Kallella oli Safarissa huono putki päällä keskeytysten vuoksi. Sanoin hänelle, että minulla itsellä on ollut viisi huono kilpailua peräkkäin ja sinulla on vasta neljä. Kerroin, ettei hänellä ole mitään ongelmaa vauhdin kanssa, kunhan palaset vain osuvat kohdalleen. Sellaisilla hetkillä tarvitaan lisää itseluottamusta.

– Kreikassa keskustelin Sebin ja Elfynin kanssa renkaista ja mietimme yhdessä, millä renkaalla mennään. Kuljettaja tekee lopullisen päätöksen, mutta tarjosin heille oman mielipiteeni.

Latvala on toistaiseksi ollut tyytyväinen rooliinsa osana tiimin johtoryhmää.

– Minulle tämä on ideaalitilanne. Jos minun pitäisi vastata talousasioista ja olla mukana teknisissä asioissa, minun pitäisi olla koko ajan sataprosenttisesti Jyväskylässä. Nyt käyn yhden tai kaksi päivää viikossa Jyväskylässä ja siihen kilpailut päälle. Tämä kokonaisuus toimii, Tuurissa asuva Latvala alleviivaa.

Toyota on lähellä himoitsemaansa tuplamestaruutta tällä kaudella. Latvalan jatkosta ei ole kuitenkaan sovittu.

– Meillä on ollut alustavasti keskusteluja, mutta sopimuksia ei ole vielä allekirjoitettu, tiimipäällikkö sanoo.

Latvalan johtama tiimi jahtaa lisää menestystä tulevana viikonloppuna, kun MM-pisteistä ajetaan Jyväskylän ympäristössä.

Katso alta Suomen MM-rallin ennakko.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,388662″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat