Quantcast

Jari-Matti Latvala näpäytti kilpailijatallia neljännen kaksoisvoiton jälkeen – ”Meillä autot ovat kestäneet”

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari-Matti Latvalan johtama Toyota nappasi jo kauden neljännen kaksoisvoittonsa, kun Kenian MM-rallissa Sebastien Ogier oli ykkönen ja tiimin haastajaohjelmaan kuuluva Takamoto Katsuta toinen.

Jo kolmannessa rallissa peräjälkeen pahin kilpakumppani Hyundai näytti menevän menojaan, mutta lopussa juhli japanilaisvalmistaja.

– Jos ruvetaan katsomaan pala palalta viikonloppua, niin perjantaina oli tiukassa, saammeko yhtään kuskia podiumille. Lauantaina näytti, että saammekin ehkä kaksi palkintosijaa, ja sunnuntaina kääntyi vielä kaksoisvoitoksi, tallipomo Latvala huokaili kilpailun jälkeen.

– On ihan uskomatonta, miten kaikenlaista on tapahtunut tämän viikonlopun aikana. Tällaista Safari-ralli on. Tiesimme, että draamaa tulee, mutta ehkä se oli yllätys, että sitä oli joka päivä.

Ogierille voitto oli jo kauden neljäs. Ykköstähtensä johdolla Latvalan johtama Toyota on karannut jo 59 pisteen päähän Hyundaista.

– Täytyy sanoa, että olemme saaneet vähän onnenkin kautta tuloksia, kun Hyundailla on ollut ongelmia. Tietysti pitää muistaa, että yksi vahva tekijä meillä on ollut, että autot ovat kestäneet. Olemme aina selviytyneet huoltoon asti, vaikka on pieniä ongelmia ollut. Tuloksia voi saada, kun autot kulkevat maaliin asti, Latvala antoi pienen näpäytyksen Hyundaille, jolla on ollut teknisiä murheita useammassa kisa.

Legendaarinen Safari-ralli palasi WRC-kalenteriin 19 vuoden tauon jälkeen. Latvalan mukaan ralli tarjosi juuri sitä, mitä siltä oli tilattu.

– Minulle jäi henkilökohtaisesti hyvä vaikutelma rallista. Toki erikoiskokeet ovat olleet haastavia, mutta niin oli tarkoituskin. Pätkät ovat myös olleet lähellä ja huoltoparkki on toiminut, Toyota-pomo kehui kenialaisia kisajärjestäjiä.

– Tavallinen liikenne on vain mielettömän hurjaa. En ole nähnyt sellaista missään muualla Sen kanssa pitää vain oppia elämään. Muilta osin viikonloppu on ollut tosi positiivinen, Latvala lisäsi.

Kuuntele alta Jari-Matti Latvalan mietteet Safari-rallin jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2354,382481″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat