Jari-Matti Latvala luottavaisin mielin Saksan MM-ralliin – ”Olemme varmasti kilpailukykyisiä”

Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Toyotan rallitallin kokenut Jari-Matti Latvala sai Suomen MM-rallissa muutama viikko sitten kaivatun itseluottamusruiskeen sijoittumalla kolmanneksi. 

Kyseessä oli tuurilaisen ensimmäinen palkintosija sitten viime marraskuun ja Australian rallin voiton. MM-sarja jatkuu Saksassa ensi viikolla. Latvala tarvitsee myös Moselin viinialueen asvalttiteillä kaasuteltavasta kilpailusta hyvän tuloksen, jotta jatkosopimushaaveet säilyvät realistisina.

– Oli todella tärkeää päästä podiumille Suomessa. Nyt lähden Saksaan paljon rennommalla fiiliksellä. Viime vuonna olimme rallissa toisena, kunnes koimme teknisiä ongelmia päätöspäivänä. Olemme varmasti kilpailukykyisiä tälläkin kertaa, Latvala sanoo.

– Odotan kisaa innokkaasti ja toivon, että voimme taas tapella palkintosijoista. Edellinen asvalttiralli Korsikalla oli vaikea minulle, mutta teimme kovasti töitä testeissä tätä kisaa varten. Keskityimme jarrutuksiin ja auton kääntyvyyteen. Ainakin minulle jäi testeistä hyvä fiilis.

Toyota saavutti Suomen rallissa Hyundain etumatkaa valmistajien MM-sarjassa rutkasti. Tallipomo Tommi Mäkisen odotukset ovat korkealla, sillä tiimin ykköstähti Ott Tänak juhli voittoa viime vuonna Saksan pikiteillä.

– Jyväskylän rallin fantastinen tulos oli hyvin tärkeää molempien mestaruustaistojen kannalta. Toivottavasti voimme jatkaa samaa tekemistä myös Saksassa. Olimme jo viime vuonna siellä vahvoja. Ott on voittanut kisan kahdesti putkeen, joten olemme luottavaisia, että saamme jälleen hyvän tuloksen tehtyä, Mäkinen toteaa.

– Siellä voi moni asia pilata kisan joko viinialueen pätkillä tai Baumholderin sotilasalueella. Autoon pitää todella luottaa. On myös tärkeää olla todella keskittynyt koko ajan, ettei tule virheitä.

Saksan MM-ralli ajetaan 22.-25. elokuuta. Katso alta video, mitä Saksan MM-rallissa on luvassa!

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö