Quantcast

Jari-Matti Latvala kuvailee, mitä Kalle Rovanperällä on edessään – ”Se on todella turhauttavaa”

Toyotan suomalaistähti Kalle Rovanperää odottavat tukalat ajat rallin MM-sarjassa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä ja tallipomo Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kauden kolmesta ensimmäistä osakilpailusta kaksi voittoa ottanut Rovanperä starttaa MM-sarjan johtajana ensi viikolla ajettavaan Portugalin soraralliin ja sama on edessä myös kesäkuun alussa vieläkin tukalammassa Sardinian osakilpailussa.

Rovanperä ei ole koskaan aiemmin urallaan lähtenyt aura-autona matkaan sorakisassa MM-sarjassa. Edessä on hankala tehtävä, mutta nuori suomalainen on toki osoittanut äärimmäisen nopeaa oppimiskykyä jo monesti.

– Soralla kun lähtee kisaan ensimmäinen autona, niin aina vaikuttaa se, kuinka kuivaa ja kuumaa on ollut. Jos on märkää, niin ensimmäinen lähtöpaikka voi olla paras. Portugalissa kuitenkin yleensä on sitä kuivaa ja kuumaa tarjolla, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kuvailee Rallit.fille.

– Ensimmäisellä ajokerralla häviää jo jonkun verran, mutta toiset lenkit ovat vielä pahempia. Siellä on tullut uraa, mitä joutuu suurentamaan pienien autojen jäljiltä. Toinen ajokerta on vielä vaikeampi.

Latvalan mukaan aura-auton rooli on haastava ja erittäin ärsyttävä kuivissa soraralleissa. Rovanperän on vain pakko hyväksyä tilanne ja ajettava tulevista kisoista ne pisteet, mitä ajettavissa on.

– Se on todella turhauttavaa ja sen kanssa joutuu kamppailemaan, kun häviää koko ajan, eikä vaan pysty taistelemaan. Se tilanne on vaan pakko hyväksyä, että tulee takkiin ja kuroa sitten toisena ja kolmantena ajopäivänä sitä eroa kiinni, mitä on avauspäivänä tullut, Latvala summaa.

Rallin MM-sarjassa on luvassa viisi osakilpailua putkeen sorapinnoitteella. Portugalin ja Sardinian jälkeen luvassa on erittäin hankala Kenian MM-ralli, jonka jälkeen ajetaan nopeilla Viron ja Suomen sorateillä. Asvaltille palataan elokuussa Belgiassa.

Portugalin MM-ralli ajetaan 19.-22. toukokuuta.

Katso alapuolelta Jari-Matti Latvalan haastattelu Kroatian MM-rallin jälkeen.

Lue myös nämä

  • Uusimmat