Jari-Matti Latvala kuin lapsi karkkikaupassa – ”Olin kaivannut sitä tunnetta”

Jari-Matti Latvala. Kuva: PHOTLIES.COM

Jari-Matti Latvala loikkasi viime viikolla Toyotan WRC-auton rattiin yli kolmen kuukauden tauon jälkeen.

Latvala jäi viime kauden päätteeksi ilman tallipaikkaa rallin MM-sarjassa. Suomalaiskonkari teki taloudellisestikin kovan ratkaisun, kun hän päätti lähteä antamaan näyttöjä yksittäisiin MM-osakilpailuihin kaudella 2020.

Latvala rahoittaa ajamisensa sponsoreidensa tuella, mutta hän joutuu raottamaan myös omaa kukkaroaan. Toyotan WRC-auton vuokrahinta huoltoineen on noin 200 000 euroa yhdestä MM-rallista.

Lue myös: Jari-Matti Latvala paljasti Toyotalta vuokraamansa WRC-auton värityksen – pääsponsorina nettikasino

Latvala on vahvistanut ajavansa tällä kaudella ainakin kaksi osakilpailua Toyota Yaris WRC:llä. Tällä viikolla ohjelmassa on Ruotsin MM-ralli ja elokuussa kotoinen Suomen osakilpailu Keski-Suomen sorilla.

Latvala haki viime viikolla tuntumaa Yarikseen Keski-Suomessa järjestetyissä testeissä.

– Rehellisesti sanottuna olin kuin lapsi karkkikaupassa ajaessani. Nautin siitä todella paljon, Latvala kertoi DirtFishille.

– Ensimmäisellä vedolla hain tuntumaa, mutta sen jälkeen ajaminen oli mukavaa. Kaikki muut asiat katosivat pääni sisältä. Annoin vain mennä – olin kaivannut sitä tunnetta, urallaan yli 200 MM-ralliin osallistunut tuurilainen lisäsi.

Lue myös: Hännisellä kiireinen testipäivä – ajoi ensin itse uutta Yaris WRC:tä ja istui sitten Jari-Matti Latvalan kyytiin (videot)

Katso alta Ruotsin MM-rallin ennakko. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Ruotsissa ajetaan typistetty MM-ralli leudon talven vuoksi. Odotettavissa on, että perinteisestä lumirallista tulee sorakilpailu.

– Hyvä asia testissä oli se, että soraa nousi paikoin pintaan. Se auttaa meitä olemaan valmiina niihin olosuhteisiin, jotka saattavat olla kilpailussa.

Lue myös: Ruotsin MM-rallin uusi aikataulu julki – päivät päättyvät poikkeuksellisen aikaisin

Latvala on kertonut aiemmin, että siviilielämän murheet vaikuttivat hänen suorituksiinsa viime kaudella. Kihlatun kanssa tuli ero, ja verottajakin penäsi selvityksiä rallikuljettajalta.

Nyt Latvala keskittyy taas täysillä ralliin. Hän vakuuttaa, ettei hänellä ole ylimääräisiä paineita, vaikka hän tavoitteleekin tallipaikkaa kaudelle 2021.

– Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan ajan ilman huolia ja mieli kirkkaana. Minulla on todella paljon virtaa tähän kilpailuun.

– Huomasin heti testin alussa, että paineet ovat poissa. Se on mukava tunne, Latvala sanoi.

Latvala on asettanut tavoitteekseen palkintokorokepaikan torstaina käynnistyvässä Ruotsin rallissa. Latvala on voittanut Ruotsin osakilpailun neljästi, mutta riittääkö hänen vauhtinsa voittokamppailuun tulevana viikonloppuna?

– En tiedä, mikä on mahdollista. Minulla on samanlainen auto kuin Sebastien Ogierilla, Elfyn Evansilla ja Kalle Rovanperällä, joten autolla pystyy varmasti voittamaan. Meidän pitää katsoa, kuinka nopeasti löydän hyvän ajofiiliksen ja luottamuksen takaisin, Latvala aprikoi.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja