Quantcast

Jari-Matti Latvala korosti Rovanperän kypsää suoritusta – ”Välillä pitää ottaa torjuntavoittoja”

Toyotan rallitiimi todisti Meksikon MM-rallissa, että se on ratkaissut viime kauden haasteensa kovapintaisissa soraralleissa.
Jari-Matti Latvala ja Jonne Halttunen
Jari-Matti Latvala ja kartanlukija Jonne Halttunen. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sebastien Ogier ajoi Toyotalle voiton ja Elfyn Evans sekä Kalle Rovanperä säestivät sijoilla kolme ja neljä. Myös kaksoisvoitto oli tarjolla, mutta Evans taipui viimeisellä erikoiskokeella Hyundain Thierry Neuvillelle vain 0,4 sekunnin erolla.

– Kieltämättä harmitti, kun Elfyn tuli maaliin ja hävisi vain muutaman kymmenyksen. Sitten kuitenkin heti kun Ogier tuli maaliin voittaen sekä Power Stagen että itse rallin, niin homma kääntyi hymyksi, tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kommentoi Rallit.fille.

– Tulos on meille ihan loistava. Viime vuonna emme olleet tällaisissa ralleissa kilpailukykyisiä. Tänne tullessa vähän jännitti, mutta nyt nähtiin, että kehityspuolen insinöörimme ovat tehneet upeaa työtä.

Rovanperä jäi lopulta selvällä erolla neljänneksi, eikä päässyt missään vaiheessa hätyyttelemään palkintosijoja. Latvala ylisti suomalaismestarin kypsää ajoa. Kun Rovanperä huomasi, ettei podiumille ole asiaa, keskittyi hän saalistamaan mahdollisimman korkeat pisteet.

– Kallella oli sellainen ehjä viikonloppu, mikä on tärkeää. Hän otti itselleen tärkeitä pisteitä MM-sarjan  Ehkä hän ei oikein päässyt parhaaseen mahdolliseen fiilikseen, kun erot tulivat koviksi huonolta lähtöpaikalta, Latvala mietti.

– Välillä pitää ottaa torjuntavoittoja ja sen hän teki täällä. Kaikkia ralleja ei kuitenkaan tarvitse voittaa, kunhan voittaa mestaruuden. Pitää osata ajaa myös tasaisesti.

Rallin MM-sarja jatkuu huhtikuussa Kroatian asvaltilla. Latvala uskoo, että viime vuonna Kroatiassa voittoa juhlinut Rovanperä palaa voittojahtiin.

– Kalle ajoi siellä viime vuonna tosi hyvin ja oli kovassa vauhdissa. Uskon, että hän on tälläkin kertaa Kroatiassa tosi vahva. Asvaltilla me olemme olleet koko ajan kilpailukykyisiä niin kuin Montessakin tänä vuonna. Sen puoleen olo on luottavainen, Latvala summasi.

– Meksikoon oli paljon epävarmempi olo tulla, koska tällaiset rallit kovalla sorapyörällä ovat olleet meille hankalia. Nyt on saatu tavallaan hyvää itseluottamusta tästäkin olosuhteesta.

Katso alapuolelta Jari-Matti Latvalan haastattelu Meksikon MM-rallin päätteeksi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat