Quantcast

Jari-Matti Latvala kommentoi suojattinsa testiulosajoa – ”Toki häntä jäi harmittamaan”

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari-Matti Latvalan johtaman Toyotan rallitallin valmistautuminen kauteen 2022 ja MM-sarjan hybridiaikakauteen koki kolauksen marraskuun lopussa, kun Elfyn Evans ajoi ulos Rally1-auton testeissä Ranskassa.

Evansin ulosajon myötä kahdeksankertaisen maailmanmestarin Sebastien Ogierin ensikosketus hybridiautosta jäi kokematta.

– Elfyn oli tietenkin pahoillaan, että Ogier ei päässyt rattiin. Seb kuitenkin pääsee pian testaamaan Monte varten. Puhuin Elfynin kanssa ulosajon jälkeen ja hän oli ihan okei. Toki häntä jäi harmittamaan, ettei hän kuullut Sebin kommentteja autosta, Latvala sanoo Dirtfishin sivuilla.

– Minunkin osaltani se oli harmi, etten saanut palautetta Sebiltä. Pian pääsemme kuitenkin siihen vaiheeseen ja uskon, että se tulee olemaan mielenkiintoista.

Evansin lisäksi myös Hyundain Thierry Neuville ajoi rajusti ulos i20 N Rally1 -kilpurin testeissä viime viikolla. Varsinkin Neuvillen ulosajossa jälki oli rujoa. Latvala oli tyytyväinen, että uusien autojen turvajärjestelmät osoittivat toimivuutensa.

Dirtfishin tietojen mukaan hybridijärjestelmän osalta vihreä valo paloi koko Evansin ulosajon ajan ja sen jälkeen, joten herkät sähkökomponentit säilyivät kunnossa.

– Se oli hyvä juttu. Elfynin ulosajo oli ensimmäinen onnettomuus näillä autoilla, joten voimme olla siihen tyytyväisiä, että turvallisuuspuoli toimii oikein, Latvala toteaa.

– Ei se kuitenkaan ollut valtava onnettomuus. Isoin syy sille, että emme voineet jatkaa testejä, oli varaosien puuttuminen. Koska auto on uusi, meillä ei ole vielä kaikkia paneeleja ja vastaavia tarpeeksi. Siksi meidän piti tuoda auto Suomeen, jotta se on valmiina seuraavia testejä varten.

Rallin MM-kausi 2022 starttaa kuuden viikon kuluttua Monte Carlosta.

Katso alapuolelta vuoden 2021 Monte Carlon MM-rallin parhaat palat. 

Lue myös nämä

  • Uusimmat