Jari-Matti Latvala klassikko-Toyotalla Tunturiralliin – tuurilaiselle jäi edellisestä kerrasta hyviä ja huonoja muistoja

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala hyppää ralliauton rattiin kotimaisen rallikauden avauskisassa napapiirillä.

SM-kauden avaavan Arctic Lapland -rallin, eli tuttavallisemmin Tunturirallin, ilmoittautuneiden listalta löytyy Latvalan nimi. Latvala on ilmoittautunut kisaan Juho Hännisen kanssa, joka on Latvalan tavoin entinen MM-tason kuljettaja.

Latvala lopetti kuljettajauransa MM-sarjassa kauden 2020 jälkeen, kun hänet valittiin Toyotan WRC-tallin uudeksi pomoksi. Hän kuitenkin ajoi viime vuonna neljä historic-kisaa menestyksekkäästi ikonisella Toyota Celicalla. Latvala starttaa Tunturiin oman verstaansa Toyota Celica ST185 -kilpurilla.

Latvala on vain kerran aiemmin osallistunut Rovaniemen ympäristössä ajettavaan kilpailuun. Vuonna 2006 Latvalan ja kartanlukija Miikka Anttilan kisa päättyi ulosajoon Toyota Corolla WRC -autolla.

– Minulle jäi siitä keikasta hyviä ja huonoja muistoja. Siellä on perinteisesti pitkiä mutkia. Aluksi en vain pystynyt ajamaan niitä tarpeeksi kovaa, kun itseluottamusta ei ollut. Vihdoin pääsin rytmiin, mutta sitten olinkin lumipenkassa. Meni tunti, kun lapioin autoa irti lumesta, Latvala muisteli viime talvena.

– Se on tyypillistä sille rallille. Lunta voi olla paljon, ja jos penkkaan osuu, autolle ei välttämättä tapahdu mitään. Mutta ei sieltä hetkessä pääse pois. Se on kisan luonne, tuurilainen tiivisti.

Arctic Lapland -ralli järjestetään 14.-15. tammikuuta. Kilpailussa ajetaan kaikkiaan kymmenen erikoiskoetta, joille kertyy yhteismittaa 223,70 kilometriä. SM-sarjaan kuuluvaan ralliin ilmoittautuminen päättyy 3. tammikuuta.

Latvalan johtama Toyotan WRC-talli avaa kautensa rallin MM-sarjassa heti seuraavana viikonloppuna, kun MM-pisteistä ajetaan legendaarisessa Monte Carlon rallissa.

Katso alta kooste kauden 2021 päättäneestä Monzan MM-rallista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,393476″ ap mute]

Lue myös nämä