Jari-Matti Latvala julkaisi videon testistään – tallipomo valmiina ralliin

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan tuore tallipäällikkö Jari-Matti Latvala hyppäsi klassikkokilpurinsa rattiin lauantaina.

Latvala ei ole vielä täysin jättänyt ajamista, vaikka nykyään hänen päätyönään on ykköspomon tehtävät WRC-tallissa. Latvalalla oli yksi ehto vastaanottaessaan tallipäällikön paikan – uusi työ ei saa olla esteenä satunnaisille ajohommille historic-ralleissa.

Latvala osallistuu ensi viikon lauantaina Ähtärissä järjestettävään Mesikämmen-ralliin. Autona on Toyota Celica GT-4, jolla Latvala on kilpaillut useaan otteeseen historic-kisoissa.

Latvala julkaisi lauantaina videon testistään talvisissa olosuhteissa.

Toyotan WRC-tallin testikuljettaja Juho Hänninen toimii Latvalan kartturina Ähtärin ympäristössä ajettavassa rallissa. Latvala ja Hänninen ovat osallistuneet yhdessä yhdeksään ralliin, joista kahdeksan on ollut historic-kisoja. Parivaljakko starttasi yhdessä myös viime vuoden Ruotsin MM-ralliin, jossa tuloksena oli keskeytys Toyota Yaris WRC -auton teknisen vian vuoksi.

Ähtärissä Latvala saa samassa luokassa vastaansa isänsä Jari Latvalan, joka starttaa niin ikään Toyota Celicalla neljän erikoiskokeen ralliin.

Jari-Matti Latvala
Kuvakaappaus Jari-Matti Latvalan Instagram-tarinasta.

Mesikämmen-ralli järjestetään ilman yleisöä koronatilanteen vuoksi. Kilpailuun on ilmoittautunut yhteensä 180 autokuntaa.

Katso alapuolelta rallin MM-sarjan kauden 2021 avauskisan Monte Carlon parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,364753″ ap mute]

Lue myös nämä