Jari-Matti Latvala ja Juho Hänninen pitkästä aikaa tositoimiin Toyota Celicalla

Juho Hänninen ja Jari-Matti Latvala
Juho Hänninen ja Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjasta viime kauden jälkeen työttömäksi jäänyt Jari-Matti Latvala pääsee pitkästä aikaa tositoimiin elokuun puolivälissä.

Latvala on ilmoittautunut mukaan Lammilla ajettavaan Top Building -ralliin. Miehen alla on Toyota Celica GT4 ja kartanlukijana toimii toinen Toyotan tehdastallin ex-kuski Juho Hänninen.

Latvala ja Hänninen kisasivat viimeksi Ruotsin MM-rallissa helmikuussa Yaris WRC:llä, mutta homma tyssäsi alkuunsa teknisten murheiden takia. Latvala on kertonut Rallit.fille, ettei hän enää tällä kaudella haaskaa rahoja MM-ralleihin, vaan lyö panokset ensi vuoteen.

Alunperin Lammilla ajettava ralli piti olla osa Historic-autojen EM-sarjaa, mutta koronapandemian takia kisa peruutettiin. Tilalla ajetaan kuitenkin kansallinen kilpailu.

Latvala on jo ehtinyt testailla ja hakea ajotuntumaa Celican ratissa.

Top Building -ralli ajetaan 15. elokuuta lauantaina. Mukana on yhteensä kolme erikoiskoetta, jotka ajetaan kahteen kertaan. Erikoiskoekilometrejä kertyy 84. Kilpailukeskus toimii Tuuloksen Kapakanmäellä.

Latvala ja Hänninen ovat kurvailleet Celicalla aiemminkin. Vuonna 2017 kaksikko nähtiin Peurunka-rallissa Laukaassa ja kaudella 2018 Pohjanmaa-rallissa, Autopirtti-rallissa sekä Turun ja Salon seudulla ajetussa SM-rallissa syyskuun lopussa.

Lue myös nämä