Quantcast

Jari-Matti Latvala huolestui japanilaissuojatistaan – ”Hän on vähän niin kuin minä”

Toyotan japanilaiskuski Takamoto Katsutan kausi starttasi mollivoittoisesti Monte Carlosta tammikuussa.
Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Katsuta janosi puhdasta starttia kaudelle 2022, sillä edellisen vuoden jälkimmäinen puolisko oli japanilaisen osalta synkkä. Katsuta ylsi kesäkuussa Keniassa ensimmäistä kertaa urallaan palkintosijoille MM-sarjassa, mutta sen jälkeen tuli neljän keskeytyksen putki.

Myös kauden 2021 päättäneessä Monzan MM-rallissa Katsuta ajoi ulos, mutta selvisi seitsemänneksi, koska ulosajo tapahtui rata-alueella, josta mies pääsi linkuttamaan nopeasti huoltoon. Monte Carlossa tammikuussa oli aika kääntää uusi sivu, mutta jälleen tuloksena oli harmillinen lipsautus.

Katsuta juuttui ojaan Sisteronin erikoiskokeella, joka oli kohtalokas myös ranskalaiselle Yohan Rossellille sekä Hyundain Ott Tänakille. Katsutan virhe oli pieni, mutta aikaa meni hukkaa kymmenen minuuttia.

– Hän oli hieman masentunut lauantaina. Hän oli todella kova itseään kohtaan. Pitää kuitenkin muistaa, että Takan suorituskyky oli hyvällä tasolla. Sanoin hänelle saman jutun kuin Elfynille (Evans), että virhe oli pieni, mutta rangaistus iso. Lopulta Taka toi kuitenkin auton maaliin, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala tilittää Dirtfishin sivuilla.

Latvalan huolena on, että hankala startti uudelle kaudelle tuo pahimmillaan samanlaisen negatiivisen kierteen mukanaan kuin mitä tapahtui viime vuonna hyvän alkukauden jälkeen.

– Haluan yrittää estää sen, että Taka kasaa nyt vain entistä enemmän paineita itselleen. Pelkään, että siinä tilanteessa suorituskyky tippuu. On vain yritettävä pysyä positiivisena ja etsiä ne positiiviset jutut kisasta.

– Pelkään ennen kaikkea sitä, että hän ottaa liikaa paineita ja se taas vaikuttaa sitten muuhunkin. Hän on vähän niin kuin minä, että ajattelee liikaa virheitään ja ylianalysoi juttuja. Se ei ole koskaan hyvä asia, Latvala summaa.

Kymmenen minuutin aikahukastaan huolimatta Katsuta onnistui saamaan matkaan MM-pisteitä Monte Carlosta. Lopputuloksissa japanilainen oli kahdeksas.

Alapuolella olevalla videolla näkyy, kuinka Katsuta lipsautti vuorenrinteeseen Monte Carlon MM-rallissa.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,397610″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat