Jari-Matti Latvala hehkutti yhteistyötä Esapekka Lapin kartturin kanssa – ”On meillä ollut hauskaa!”

Teemu Asunmaa jatkaa Pohjanmaan SM-rallin kärkipaikalla, kun enää kaksi erikoiskoetta on ajamatta.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Samu Ekman / AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Asunmaa on nakutellut kisan kaikille kuudelle erikoiskokeelle pohja-ajan. Kokonaistilanteessa alavutelainen johtaa rallia 14,2 sekunnin turvin ennen SM-sarjaa johtavaa Roope Korhosta.

– Sade teki vähän liukkaaksi tiet, mutta ihan hyvä veto. Pojatkin ajoi aika hyvin näköjään, toista perättäistä SM-rallin voittoa jahtaava Asunmaa kuittasi.

Korhonen nousi kuudennella erikoiskokeella takaisin toisella sijalle, kun laukaalainen kukisti Benjamin Korholan 3,7 sekunnilla. Ero on kuitenkin vain 3,3 sekuntia Korhosen hyväksi, joten loppuun asti on ajettava täysillä.

– Vähän haittasi, kun tuli paikallisia sadekuuroja ja ei meinannut nähdä mitään. Vaikea sanoa paljon hävittiin, mutta varmasti jonkun verran, Korhonen kertoi.

– Oli aika haastavaa. Otin ehkä liian varovaisesti, kun alkoi satamaan. Näkyvyys vaihteli ja oli liukasta. Tulimme kuitenkin läpi, joten tästä on hyvä jatkaa, Korhola puolestaan summasi.

Neljänneksi kokonaistilanteessa nousi ruotsalainen Jari Liiten, joka ohitti Anssi Rytkösen reilulla kahdella sekunnilla. Kaksikko on jäänyt kärjestä jo reippaasti yli minuutin.

Toyota Celicalla kisaava Jari-Matti Latvala on yleiskilpailussa komeasti kuudentena. Kartturina Pohjanmaalla Toyotan WRC-tallin päällikkönä toimii vihollisleirin Hyundain haalareissa toimiva Janne Ferm. Nuotinlukija tunnetaan paremmin Esapekka Lapin rinnalta.

– Kohtuullisen hyvin meni, mutta lopussa otin liian varovaisesti. Satoi niin paljon välillä, että en oikein nähnyt kunnolla. On meillä hauskaa ollut. Onhan tämä hieno juttu myös rallin MM-sarjan promootion kannalta, että voimme olla eri tiimien miehet samassa autossa, vajaat puolitoista minuuttia kärkeä perässä oleva Latvala totesi.

SM2-luokassa jo viidennessä perättäisessä voitossa on kiinni Henri Hokkala. Tikkakoskelainen on yleiskilpailussa kahdeksantena edellään Jooa Iivari.

Pohjanmaan SM-rallissa ajetaan vielä kaksi erikoiskoetta.

Pohjanmaan SM-ralli, tilanne EK7/9 jälkeen:

SijaKuskiTalliAika
1.Teemu AsunmaaSkoda39.08,8
2.Roope Korhonen Toyota+14,2
3.Benjamin Korhola Hyundai+17,5
4.Jari LiitenSkoda+1.10,1
5.Anssi RytkönenSkoda+1.12,3
6.Jari-Matti LatvalaToyota+1.26,0
7.Jooa IivariSkoda+1.35,1
8.Henri HokkalaFord+1.43,8
9.Taylor GillFord+1.55,8

Lue myös nämä

  • Uusimmat