Quantcast

Jari-Matti Latvala hehkutti uskomatonta tilannetta – ”Tällaista ei voi edes kuvitella”

Jari-Matti Latvalan johtama Toyotan rallitiimi on neloisjohdossa Kenian Safari-rallissa ennen viimeistä ajopäivää.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain Thierry Neuville löi kiilaa Toyota-kuljettajien väliin ennen lauantain viimeistä erikoiskoetta, mutta belgialaistähti sortui virheeseen mutaisissa olosuhteissa. Hyundai stoppasi tien sivuun keula puuta vasten.

MM-sarjan kärkikuljettaja Kalle Rovanperä porskuttaa ikonisen kilpailun johdossa 40 sekunnin erolla Elfyn Evansiin. Japanilainen Takamoto Katsuta ja ranskalaismestari Sebastien Ogier ovat seuraavilla sijoilla.

– Safari on näyttänyt taas oman vaikeutensa. Vesisade tuli tänäkin vuonna kuten viime vuonna. Nyt se tuli pahempana ja aiheutti ongelmia kuljettajille. Neuville meni ulos ja monilla muillakin kuljettajilla oli tilanteita, tallipomo Latvala niputti Rallit.fille.

– Voimme olla tosi tyytyväisiä, että meidän kuljettajilla hermot pysyivät kurissa, ja meillä on nyt neloisjohto. Se on aika käsittämättömän kova juttu. Mutta vaikein haaste on nyt siinä, että se pitää pystyä pitämään huomenna, tuurilainen lisäsi.

Toyota-nelikolla ei ole uhkaajia lähellä. Keskeytyksen kärsinyt Neuville on viidentenä, mutta hänellä on Ogieriin matkaa yli kahdeksan minuuttia.

– Tämä on uskomatonta. Tällaista tilannetta ei voi edes kuvitella. Tärkein kysymys on se, miten pystymme hallitsemaan tilanteen huomenna. Meidän pitää hallita se, Latvala paalutti.

Muiden tiimien kuljettajat ovat olleet ongelmissa läpi kilpailun, mutta Toyotat ovat pysyneet varmasti ladulla. Rovanperä näytti kylmähermoisuutensa iltapäivän mutapätkillä ja lenkin keskimmäisellä pikataipaleella hän ajoi 11 sekunnin pohjat.

– Se oli kova veto Kallelta. Reiluuden nimissä on sanottavana, että taaempaa oli parempi lähteä pätkälle, koska vettä lähti pois tieltä. Siellä oli toki liukasta, mutta seisovaa vettä ei ollut enää niin paljon. Se auttoi Kallea, Latvala arvioi.

– Hän teki silti hyvää työtä. Hän tykkää driftingistä, joten siitäkin saattoi olla hyötyä.

Kenian MM-osakilpailu ajetaan päätökseen sunnuntaina, jolloin ohjelmassa on vielä kuusi erikoiskoetta.

Katso alapuolelta lauantain iltapäivän erikoiskokeiden parhaat palat Kenian MM-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat