Jari-Matti Latvala hauskuutti listauksellaan – Ogier kiteytti WRC-kuskien tuomion

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Historian ensimmäinen Chilen MM-ralli rävähtää kunnolla käyntiin perjantai-iltapäivänä Suomen aikaa.

Chilessä ajetaan kaikkiaan 16 soraerikoiskoetta, joihin kuljettajat tutustuivat ensimmäisen kerran nuotituksessa alkuviikosta. Kuljettajat ovat vertailleet pätkiä muiden MM-rallien pikataipaleisiin, mutta pisimmän listauksen teki Toyotan Jari-Matti Latvala torstain lehdistötilaisuudessa.

Latvala löysi yhtäläisyyksiä peräti seitsemään eri ralliin.

– Perjantain ensimmäinen pätkä muistuttaa Portugalin rallia. Toisella pätkällä tuntuu siltä kuin olisi Uudessa-Seelannissa. Kolmas pätkä on sekoitus Uutta-Seelantia ja Walesia, Latvala aloitti.

– Lauantai on pitkälti kuin Walesin ralli kuivissa olosuhteissa, ja lisäksi mukana on aukeita pätkiä Australiasta ja Yorkshiren Kielder Forestista. Ja sunnuntaina mukana on hieman Meksikoa, Suomea ja Walesia, Latvala lisäsi naureskellen.

– Entä Ruotsi? Hyundain norjalaiskuski Andreas Mikkelsen kysyi takanaan istuneelta Latvalalta.

– Sitä emme vielä nähneet, Latvala hekotteli.

Kuusi edellistä rallin maailmanmestaruutta voittanut Sebastien Ogier kiteytti hyvin WRC-kuskien tuomion kalenterin uutuuskisasta.

– Ensimmäinen vaikutelma on se, että me emme ole pettyneitä. Meille oli kerrottu, että täällä on kauniita teitä ja hieno ralli. Asia pitää paikkansa. Tiet ovat hyväpintaisia, jouheita ja paikoin todella nopeita. Meidän ei pitäisi verrata tätä muihin ralleihin, koska jokaisella kisalla on oma dna ja luonne, Citroen-kuljettaja sanoi.

Katso alta Rallit.fin ennakkoanalyysi Chilen MM-rallista. Ketkä ovat kilpailu kuumimmat suosikit?

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2284,262297″ ap mute floating=”1″ ]

Lue myös nämä