Jari-Matti Latvala harmitteli Sunisen kohtaloa – ”Tämä on tosi raaka ralli”

Jari-Matti Latvala. Kuva: Aki Hietavala.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sardinian MM-ralli tarjosi rutkasti draamaa perjantain päätöserikoiskokeella Monte Barantassa. Sekä Toyotan Ott Tänak että Fordin Teemu Suninen keskeyttivät kärkisijoilta.

Tänak ajoi hyppyyn liian kovaa ja rikkoi autonsa jäähdyttimen. Suninen sen sijaan veti tyylipuhtaasti pusikkoon. Muiden ongelmien myötä Toyotan Jari-Matti Latvala on noussut tuloksissa kolmanneksi.

– Tämä on tosi raaka ralli. Täällä sattuu ja tapahtuu monenlaista. Meillä oli jo vähän niin kuin SM-kisat menossa Teemun ja Esapekan kanssa, kun oltiin peräkkäinen tulosliuskalla. Tosi harmillinen juttu oli Teemun ulosajo. Tällaista ralli kuitenkin on välillä. Vielä on kaksi pitkää päivää jäljellä, Latvala sanaili Algheron huoltoparkissa.

Latvala korosti jo ennen kisan alkua, että maltti on valttia Sardinian haastavilla erikoiskokeilla. Sääolosuhteet ovat tuoneet myös oman mausteensa soppaan.

– Aika erikoiset ovat olleet olosuhteet. Monta kertaa olen täällä ollut aiemminkin, mutta koskaan ennen ei ole ollut sumua ja satanut tällä tavalla. Selvittiin kuitenkin maaliin tämä päivä ja loppua kohti alkoi parantumaan, Latvala totesi.

– Kahdessa edellisessä rallissa olen heti lähtenyt voittamaan koko kisaa ja se on ollut vähän väärä lähestymistapa.

Fordin Sebastien Ogier johtaa Sardinian rallia. Yhdeksän ajetun erikoiskokeen jälkeen Ogierin etumatka on 18,9 sekuntia ennen Hyundain Thierry Neuvillea. Latvala on jäänyt kärjestä 37,2 sekuntia.

Lue myös nämä