Quantcast

Jari-Matti Latvala hämmästeli Ott Tänakin vaisua vauhtia – ”Ehkä heidän autonsa ei ole yhtä nopea”

Jari-Matti Latvalan johtama Toyotan WRC-talli on saanut hienon startin uudelle rallikaudelle Monte Carlossa.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Perjantai-iltana japanilaisvalmistajalla oli kaksoisjohto, kun Sebastien Ogier piti kärkisijaa hallussaan ennen Kalle Rovanperää ja Hyundain Thierry Neuvillea. Kahdeksan ajetun erikoiskokeen jälkeen Toyota oli vienyt nimiinsä jokaisen erikoiskokeen pohja-ajan.

Ogier on dominoinut kotikisaansa voittaen kuusi erikoiskoetta. Ranskalaiskuskin etumatka ennen Rovanperää on 36 sekuntia. Toyotan tallipomo Latvala oli miehistönsä otteisiin erittäin tyytyväinen.

– Kokonaisuutena olen tosi tyytyväinen. Meidän kaikilla kuljettajillamme on ollut hyvä vauhti päällä. Tietysti Ogier menee vähän omassa luokassaan. Oletin, että Neuville, joka on täällä voittanut vuonna 2020, olisi ollut mukana voittotaistelussa, Latvala summasi.

– Ajattelin myös, että (Ott) Tänak olisi ollut siellä kärkikahinoissa mukana. Se on kieltämättä yllättänyt, kuinka ison kaulan Ogier onnistui ajamaan.

Rovanperä esitti jälleen kerran kylmäpäisyyttä perjantain erikoiskokeilla.

– Kalle on ajanut juuri sitä vauhtia, mitä oletin hänen ajavan. Hän on taistelemassa palkintosijoista ja se riittää. Hänen tasonsa on ollut sitä, mitä odotin, Latvala kertoi.

Viime vuonna Ogier taipui Monte Carlon rallin voittotaistelussa Ford-kuskille, kun toinen ranskalaisikoni Sebastien Loeb venyi voittoon. Sitten viime tammikuun M-Sport Fordille ei ole juuri menestystä herunut. Tuota epäkohtaa korjaamaan palkattiin tiimiin virolainen Ott Tänak, mutta vuoden 2019 maailmanmestari on perjantain jälkeen kärkeä perässä jo minuutin.

Latvalan mukaan M-Sport saattoi antaa liian paljon siimaa viime kaudella tehdastiimeille, kun kausi meni niin sanotusti harakoille jo hyvissä ajoin.

– Viime vuonna Monte Carlossa autot olivat uusia. Ehkä on mahdollista, että vähän näkyy se, kuinka paljon Ford teki viime vuonna kehitystyötä. Asiat ovat menneet eteenpäin ja autot ovat muuttuneet vuoden aikana. Niistä on tullut nopeampia, Latvala analysoi.

– Ehkä heidän autonsa ei ole ihan yhtä nopea kuin esimerkiksi Toyota ja Hyundai tällä hetkellä. Joka tapauksessa se ainakin tiedetään, että meidän automme on nyt aika paljon nopeampi kuin mitä se oli viime vuonna.

Katso alapuolelta Monte Carlon MM-rallin perjantain iltapäivän erikoiskokeiden parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat