Jari-Matti Latvala ihmettelee rallipäättäjien ratkaisuja: ”Sanon suoraan, että näyttää faktojen kaunistelulta”

Juho Hännisen ja Jari-Matti Latvalan hymy hyytyivät äkkiä Ruotsin MM-rallissa. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT

Rallin MM-sarjan kolme seuraavaa osakilpailua Argentiinassa, Portugalissa ja Sardiniassa on lykätty eteenpäin koronapandemian vuoksi.

Rallikaravaanin kokenein kuljettaja Jari-Matti Latvala ihmettelee, miksi WRC-promoottori ja Kansainvälinen autoliitto FIA puhuvat kisojen lykkäämisestä. Tuurilaisen mukaan rallien siirtäminen esimerkiksi syksyyn on käytännössä mahdotonta.

– Henkilökohtaisesti ihmettelen, että nyt on puhuttu vain kisojen siirtämisestä. Mihin ne rallit voi siirtää? Loppukauden aikataulu on jo aika tiukka. Ei logistiikkaa voi niin vain lisätä, kun pitäisi kustannukset pitää myös järkevänä, Latvala sanoo Rallit.fille.

– Ei sinne voi tunkea määräänsä enempää ralleja. Sanon suoraan, että näyttää vähän faktojen kaunistelulta. Ei mitenkään voi lisätä loppukaudesta kisoja, Latvala korostaa.

Lue myös: Rallin MM-sarjassa lykättiin jälleen yhtä osakilpailua – loppuvuodesta huippukiireinen?

Suurella todennäköisyydellä myös heinäkuulle kaavailtu Kenian MM-ralli kokee perumisen tai siirron. MM-kausi jatkuu luultavasti aikaisintaan Suomessa elokuussa. Syksyn rallikalenteri on tiivis, joten nyt siirrettyjä ralleja on hyvin vaikea mahduttaa ohjelmaan.

– En näe muuta vaihtoehtoa kuin esimerkiksi Turkin ralli tiputetaan pois ja Portugali siihen tilalle. En usko, että Sardiniaa voidaan ajaa koko vuonna.

– Jyväskylän jälkeen on kisa Uudessa-Seelannissa ja sitten viimeinen ralli on Japanissa. Kontit ovat tuolloin sillä puolella maailmaa. Ei ole mitään toivoa tuoda äkkiä kontteja Argentiinaan siinä välissä. Sen voi unohtaa kokonaan.

Katso alapuolelta parhaat palat Meksikon MM-rallista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Walesin ralli Latvalan ohjelmaan?

Latvala ajoi kauden ensimmäisen MM-rallinsa helmikuussa Ruotsissa, mutta kisa päättyi pannukakkuun, kun Toyota Yaris WRC:n tekniikka petti suomalaisen. Tuurilainen ajoi Ruotsissa yksityiskuskina ja keräsi itse rahoituksensa Yariksen vuokraan.

Latvalan oli määrä saada korvaava kisa Sardinian rallista, mutta korona puuttui peliin. Suomen MM-rallin Latvala ajaa varmasti, mikäli kisa voidaan järjestää.

– Uskon, että saan Sardinian kisalle korvaavan rallin. Olen itse jo puhunut Walesista ja että siellä haluan ajaa. Nyt se näyttää enemmän ja enemmän mahdolliselta, Latvala kertoo.

– Uskon, että sen voi vaihtaa ihan hyvin. Jyväskylä ja Wales olisivat sitten minulle ne loppukauden kisat.

Latvala näkee koronaviruksessa myös oman uransa kannalta pienoisen valonpilkahduksen.

– Tärkeintä on saada maailman tilanne paremmaksi, mutta jos jotain positiivista hakee, niin kukaan muukaan ei pääse ajamaan. Silloin muillakaan ei sitä tuntumaa juuri ole, kun rallit jatkuvat. Jos ei itse voi ajaa, niin eipä voi muutkaan. On se pienen pieni plussa tässä tilanteessa, Latvala naurahtaa.

Lue myös: Suomalainen WRC-tähti karanteenissa – ”Jopa vähän luksusta”

Lue myös: Miten käy Suomen MM-rallille? – ”Pakko olla huolissaan”

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö