Jari-Matti Latvala hämillään multimestarin kesystä suorituksesta

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari-Matti Latvalan johtaman Toyotan unelma merkkimestaruudesta otti ison harppauksen eteenpäin Katalonian MM-rallissa perjantaina.

Kisan avauspäivän jälkeen Elfyn Evans on toisena, Sebastien Ogier kolmantena ja Kalle Rovanperä viidentenä. Tulokset riittäisivät todennäköisesti vahvistamaan Toyotan MM-tittelin jo ennen kauden päätösrallia, joka ajetaan marraskuussa Monzassa.

– Valmistajien puolella tilanne näyttää hyvältä. Tietysti onhan tässä se, että (Dani) Sordo on hyökkäysasemissa Ogieria vastaan ja (Thierry) Neuville on Evansin edellä. Kyllä tässä ihan taisteltavaa vielä riittää, Latvala kommentoi Rallit.fille.

– Mikään ei ole sinänsä vielä selvää, mutta olemme hyvissä asetelmissa. Tärkeintä on, että autot pysyvät ehjinä ja tiellä. Ei meidän tarvitse voittaa rallia, riittää kun saadaan palkintosijoitukset. Sekin riittäisi merkkimestaruuteen.

Tallipomo myönsi, että Ogierin tippuminen Evansin ja Neuvillen kyydistä oli pienoinen yllätys. Ogier johtaa kuljettajien MM-sarjaa 24 pisteen erolla ennen Evansia, mutta nyt walesilaisella on mahdollisuus kuroa etumatkaa kiinni.

– Oletin, että Ogier on täällä vahvempi. Hänellä oli vaikea ralli Jyväskylässä, ja ajattelin, että täällä hän iskee kovempaa. Nyt kuitenkin Elfyn tuli paremmin, mikä oli minullekin positiivinen yllätys, Latvala summasi.

– Kokonaisuutena päivä oli tiimille huippuhyvä. Thierry vähän yllätti iltapäivällä, mutta pojat ovat tosi lähellä toisiaan. Ogier on siellä vielä kolmantena, joten pitää olla tyytyväinen.

Huimassa vireessä olleelta Rovanperältä odotettiin jälleen urotekoja, mutta kärki karkasi liki 40 sekunnin päähän. Tallipäällikkö muistutti Rovanperään liittyvistä realiteeteista.

– Minun mielestäni Kalle ajoi hyvän päivän. Hän on kaksi kisaa tällä kaudella voittanut, ja se tekee odotuksista välillä vähän epärealistisia. Pitää muistaa, että täällä hän ei ole koskaan ajanut WRC-autolla. Ne erot ovat siinä, että Eestissä hän oli jo ajanut WRC-autolla, Akropolista ei ollut ajettu kahdeksaan vuoteen ja Belgia oli kaikille uusi kisa. Niissä hän oli enemmän samalla viivalla muiden kanssa, Latvala analysoi.

– Tässä kisassa Kalle ei ole samalla viivalla muiden kanssa, joten ei hän voi mitenkään olla siinä kärkivauhdissa. On vain ajettava ne kilometrit talteen.

Katso alapuolelta Jari-Matti Latvalan haastattelu. 

Lue myös nämä

  • Uusimmat