Quantcast

Jari-Matti Latvala ei haihattele turhia ennen Sardinian MM-rallia – ”Meidän on oltava realisteja”

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari-Matti Latvalan johtama Toyotan rallitalli lähtee altavastaajana pahimpaan kilpakumppaniin Hyundaihin nähden tällä viikolla ajettavassa Sardinian MM-rallissa. 

Portugalissa reilu viikko sitten Toyota nappasi sijat yksi ja kolme, mutta vain Hyundai-kuskien omien tohelointien seurauksena. Jälleen Sardiniassa MM-sarjan kärkimiesten Sebastien Ogierin ja Elfyn Evansin tehtävä tienauraajina on vaikea.

– Tuloksemme Portugalissa oli fantastinen ja se antaa meille hyvää fiilistä Sardinian rallia varten. Meidän on kuitenkin oltava realisteja. Seb ja Elfyn ovat kuitenkin ensimmäiset kaksi autoa tiellä perjantaina, Latvala sanoo.

– Sardinian ralli on perinteisesti yksi hankalimmista kisoista olla ensimmäisenä autona reitillä. Varsinkin nyt kun ralli ajetaan taas kesällä, on tien putsaamista paljon luvassa.

Kuten Portugalissa kuitenkin nähtiin, voi rallissa sattua ja tapahtua kaikenlaista. Siksi onkin tärkeää, että Latvalan miehistö malttaa mielensä ja pysyttelee vähintäänkin iskuasemissa.

– Portugalissa meillä oli hankala startti ralliin, mutta me taistelimme takaisin kärkisijoille. Sardiniasta tavoite on saalistaa niin paljon pisteitä kuin suinkin mahdollista. Tiedämme, että se on iso haaste, mutta siitähän tässä lajissa on kyse, Latvala sanailee.

Toyota-kuskeista Kalle Rovanperä on lähtöpaikkansa suhteen parhaissa asetelmissa, kun suomalaisnuorukainen starttaa reitille viidentenä autona. Portugalissa Rovanperän vauhti oli kuitenkin kateissa, joten kysymysmerkkejä on hieman ilmassa.

– Toivotaan, että Kalle saaa Sardiniassa ajon kulkemaan ja pystyy käyttämään lähtöpaikan hyväkseen. Se taas olisi meille avuksi, jos Seb ja Elfyn eivät pysty menemään kärjessä, Latvala mietti Portugalin kisan jälkeen.

Sardinian MM-ralli käynnistyy perjantaina. Torstaina kaasutellaan jo testierikoiskoe.

Lue myös nämä

  • Uusimmat