Jari-Matti Latvala antoi kehut Rovanperälle – ”Hyvin on ajanut kesäpoika”

Toyotan Kalle Rovanperä sai pikahälytyksen Puolan MM-ralliin.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Pentti-Oskari Ilmonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vaikka valmistautuminen on jäänyt vaillinaiseksi, on Rovanperä löytänyt silti nopeasti hyvän vauhdin. Perjantain ajopäivän jälkeen Rovanperä on kisassa toisena vain 1,8 sekuntia kisaa johtavaa Andreas Mikkelsenia perässä.

– Hyvin on ajanut kesäpoika. Ihan ei alkuun lähtenyt, mutta kyllä kun kokemusta pätkistä tuli, niin alkoi myös vauhti löytyä, Toyotan tallipomo Jari-Matti Latvala naureskeli.

Kesäpoika-termillä Latvala viittasi siihen, että Rovanperän tuli kesken kesäloman paikkaamaan Puolaan nuotituksessa loukkaantunutta Sebastien Ogieria.

Puolan rallissa koettiin jälleen perjantaina ikäviä tapahtumia, kun yhteensä kolme erikoiskoetta meni pilalle yleisön hölmöilyn vuoksi. Sanottava kuitenkin on, ettei myöskään paikallisen ralliorganisaation toimenpiteet pätkien varressa ole olleet lähellekään riittävät.

– Tämmöisiä ratkaisuja on tänään tehty. Toivon ja näen ehkä sen, että FIA on antanut näillä peruutuksilla vähän varoitusta yleisölle. Nyt on ehkä peruttu helpommin, että lauantaina yleisö tajuaisi sijoittua paremmin. Toivon, että näitä peruutuksia ei enää tulisi. Se olisi katsojien ja kilpailijoiden kannalta parempi, Latvala summasi.

Lauantaina Puolassa on määrä ajaa seitsemän erikoiskoetta.

Lue myös nämä