Quantcast

Jari-Matti Latvala ällisteli Rovanperän mieletöntä vetoa – ”Siinä nähtiin mestarin ote”

Toyotan WRC-talli sai mahtavan startin rallikaudelle 2023, kun Sebastien Ogier ja Kalle Rovanperä ajoivat Monte Carlon MM-rallista kaksoisvoiton.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä kirjautti nimiinsä myös Power Stage -erikoiskokeen voiton. Tallipäällikkö Jari-Matti Latvala ihasteli Rovanperän suoritusta jälleen kerran.

– Jos katsoo väliaikoja, niin Kalle oli aluksi vähän (Ott) Tänakia perässä. Viimeisellä ylämäkiosuudella on monesti ollut lunta ja jäätä, mutta nyt liukkauden teki suola. Siinä nähtiin Kallen mestarin ote, mistä hän sen eron otti, Latvala selvitti.

– Tie meni liukkaaksi, ja muut kuskit varoivat sitä. Kalle puolestaan hyökkäsi ja sai kaivettua jälleen Powerin voiton. Mitä vaikeampi olosuhde sitä paremmin Kallen vahvuudet tulevat esiin.

Vielä marraskuussa Japanin asvalttirallissa Hyundai peittosi Toyotan, mutta osat olivat vaihtuneet vain muutamassa kuukaudessa.

– Olihan tämä lähes täydellinen aloitus. Ei voi paljoa enempää pyytää. Jos pyrkii täydellisyyteen, niin se voi joskus lyödä kynsille. Nähtävästi olemme tehneet asioita oikein, Latvala hehkutti.

– Pojat ovat tehneet tosi hyvää työtä auton kanssa ja se on mennyt eteenpäin Japanin rallista. Kaikki kuskimme olivat hyvässä vedossa.

Latvala myönsi, että Toyotan selvästi muita tiimejä parempi suorituskyky yllätti.

– En olisi uskonut, että näin kovassa vauhdissa ollaan. Kyllä tämä yllätti, sillä Japanissa olimme Hyundaita perässä, Latvala summasi.

– Jo torstai-iltana näki, että automme on mennyt eteenpäin, kun Seb repi niin ison eron muihin. Toki hänellä oli myös kiukkua viime vuodesta, kun hän jäi niukasta kakkoseksi.

Katso alapuolelta Monte Carlon MM-rallin Power Stage -erikoiskokeen parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat