Quantcast

Jari-Matti Latvala aiheutti lisätöitä Toyotan mekaanikoille

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari-Matti Latvala ei pystynyt aivan vastaamaan kärjen vauhtiin Katalonian MM-rallin lauantain erikoiskokeilla.

Toyota-kuljettaja Latvala on kilpailussa viidentenä ennen päätöspäivän pikataipaleita. Eroa kärkikuljettaja Thierry Neuvilleen on kertynyt 46,8 sekuntia.

Lue myös: Thierry Neuville turvallisessa johdossa – Ott Tänak nousi kolmanneksi

Toyota tarvitsee kipeästi pisteitä valmistajien MM-sarjaan taistelussa Hyundaita vastaan. Latvalan tavoitteena oli jahdata Hyundain Dani Sordoa ja Sebastien Loebia lauantain asvalttipätkillä, mutta ero ei juurikaan supistunut.

– Auto menee hienosti, mutta minulle tuli muutamia notkahduksia. Se oli huono puoli tässä päivässä. En saanut pidettyä ajamista tasaisena, Latvala harmitteli.

– Olen kuitenkin tyytyväinen, että olemme pääosin ajaneet kärjen vauhtia. Mutta mukaan mahtui pari huonoa pätkää.

Katso alta kooste lauantai-iltapäivän tapahtumista Katalonian MM-rallissa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,286814″ ap mute ]

 

Latvalalla oli pieni tilanne päivän päättäneellä yleisöerikoiskokeella Saloun kaupungissa. Hän selvisi tilanteesta lähinnä kosmeettisilla vaurioilla.

– Tunkin nostopaikka meni rikki. Pätkällä oli aika rajusti hiekkaa vesisateiden jäljiltä. Auton perä lähti alta, ja menimme leveäksi. Taisimme osua johonkin betoniin. Pikkaisen tulee pojille töitä.

– Kyllä he varmaan ehtivät sen hitsata. Se painui niin sisään, että vähän hankalaksi menee. Sitä ei sieltä kovin helposti saa pois, Latvala lisäsi.

Lue myös: Kalle Rovanperälle takaisku yleisöpätkällä – ”Yritin olla se kuski, joka ei mokaa”

Latvalan tallikaveri, maailmanmestaruutta hamuava Ott Tänak nousi lauantain erikoiskokeilla kolmanneksi. Virolainen lähtee sunnuntaina taistelemaan Sordoa ja Loebia vastaan kisan kakkossijasta, joka voisi varmistaa tittelin tähtikuljettajalle. Samalla Toyota saisi lisäpisteitä valmistajien mestaruuskamppailuun.

– Olisi kova juttu, jos Ott onnistuisi nousemaan toiseksi. Yritetään itsekin olla skarppina ja hereillä huomenna, Latvala sanoi.

Katalonian MM-rallin päätöspäivänä sunnuntaina ajetaan neljä erikoiskoetta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat