Quantcast

Jari-Matti Latvalan johtama tiimi sai anteeksi isolta pomolta, muistutti toisesta kotirallista – ”Toivottavasti olen silloin shampanjasta läpimärkänä”

Akio Toyoda ja Jari-Matti Latvala
Akio Toyoda ja Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan rallitalli lähti suurena ennakkosuosikkina viime viikonlopun Rovaniemen MM-ralliin. Hyundai yllätti kuitenkin Jari-Matti Latvalan tallin housut kintuissa, kun Ott Tänak ylsi voittoon. 

Hyundain tiimin hyvän menestyksen täydensivät Thierry Neuville kolmannella ja Craig Breen neljännellä sijallaan. Toyotan kuskit valittelivat koko viikonlopun aliohjausta. Jo testivaiheessa jotain oli mennyt pieleen.

Toyotan Kalle Rovanperä taisteli ongelmista huolimatta toiselle sijalle. Elfyn Evans oli puolestaan viides.

– Kalle ja Jonne (kartanlukija Halttunen), onnittelut toisesta sijasta, Power Stagen voitosta ja MM-sarjan johtopaikasta. Elfyn ja Scott (kartanlukija Martin) ajoivat maaliin viidentenä ja saivat pisteitä tiimille. Kiitos myös siitä. Säilytimme yhä johtopaikan valmistajien MM-sarjassa, Toyotan nokkamies Akio Toyoda muistuttaa.

– Sen jälkeen kun Ruotsin ralli peruttiin ja saimme toisen kotirallin, jokainen tiimissä halusi varmasti voittaa. Sainkin ensimmäisenä viestin tallilta, jossa pahoiteltiin voiton karkaamista, Toyoda jatkaa.

Kauden avausrallin Monte Carlossa voittanut Sebastien Ogier sai Rovaniemeltä vain yhden pisteen oltuaan Power Stage -erikoiskokeen viidenneksi nopein.

– Sebin ja Julienin (kartanlukija Ingrassia) kisa oli vaikea mukaan lukien lauantain keskeytys, mutta olen kuullut, että he huolehtivat sen jälkeen muista. Minusta tuntuukin, että meillä on hyvä talli. Kerroin jo tiimille, että arvostan heitä todella, mutta haluan sanoa sen vielä kerran: Iso kiitos kaikille tallissa, Toyoda herkistelee.

Toyotan nokkamies kuitenkin tunnustaa, että kilpailukykyä puuttui napapiirin lumiränneissä.

– Emme voi sanoa, että olisimme olleet kilpailukykyisiä parhaissa olosuhteissa, mutta talli yritti joka tilanteessa heti ratkaista ongelmia. Sen takia minä tunnen vain kiitollisuutta, että saimme tuollaiset tulokset aikaiseksi.

Toyoda myös muistuttaa, että revanssin paikka on vielä edessä, onhan Toyotalla toinen kotiralli elokuussa Jyväskylässä.

– Nyt alkaa valmistautuminen seuraavaan kisaan Kroatiassa. On siellä vielä luvassa myös toinen kotikisa meille viiden kuukauden kuluttua. Toivon, että silloin koko talli seisoo taas Yaris WRC:n edessä isot hymyt huulillaan. Toivon, että olen myös itse siellä mukana shampanjasta läpimärkänä, Toyoda kertoo Jyväskylän rallin voitosta haaveillen.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Kroatiassa huhtikuun lopussa. MM-pisteistä ajetaan Kroatiassa ensimmäistä kertaa.

Katso alapuolelta Rovaniemen MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,367750″ ap mute]

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat