Jari Huttusen pitkä kilpailutauko päättyy vihdoin, Hyundain WRC-tallin pomolta mukava vihjaus

Jari Huttunen
Jari Huttunen. Kuva: Hyundai Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suomalainen rallilupaus Jari Huttunen palaa pitkästä aikaa tositoimiin, kun rallin MM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Sardinian saarella. 

Huttunen on dominoivan viime vuoden jälkeen ajanut tällä kaudella vain Rovaniemen MM-rallissa helmikuussa, joskin tuolloin homma tyssäsi moottorivikaan jo ensimmäisellä erikoiskokeella.

Sardiniassa Huttunen on ainoa kuljettaja, jolla on allaan Hyundain R5-luokituksen menopeli. Viime vuonna samaisessa kisassa kiuruvetinen juhli WRC3-luokan voittoa, joten tälläkin kertaa tavoitteet ovat korkealla.

– On upeaa päästä taas Hyundain R5-auton rattiin. Tauko on ollut pitkä, ja meillä on ollut vain rajoitettu mahdollisuus valmistautua kisaan, sillä ajoimme vain yhden päivän testiä maanantaina, Huttunen toteaa.

– Olen ollut tässä rallissa mukana vain kerran aiemmin viime vuonna, jolloin voitin WRC3-luokan. Muistot ovat siis hienot ja minulla on korkeat odotukset kisaa varten.

Hyundain rallitallin päällikkö Andrea Adamo ei vieläkään ole antanut Huttuselle mahdollisuutta WRC-auton ratissa. Torinolainen kuitenkin toivoo Huttuselta ammattimaista otetta ja kovaa vauhtia, jotta Hyundain värit pysyvät korkealla myös alemmassa luokassa.

Adamo kuitenkin vihjaa, että onnistuessaan Sardiniassa, voisi WRC-debyytti olla entistä lähempänä suomalaiskuskille.

– Jari on ainoa R5-automme tänä viikonloppuna, joten on tärkeää, että hän tekee positiivisen vaikutuksen. Hänellä on mahdollisuus osoittaa tässä rallissa, että hän on valmis ottamaan askeleen eteenpäin, Adamo summaa.

Hyundain vaisu edustus WRC2-luokassa ei ole ihme, sillä R5-autojen operaatioita suurelta osin pyörittävässä RedGrey-tiimissä todettiin koronatartuntoja Portugalin MM-rallissa. Norjalaiskuski Ole Christian Veiby puolestaan sai puolen vuoden kilpailukiellon rikottuaan koronaohjeistuksia.

– Me ymmärrämme ja hyväksymme RedGreyn tilanteen, kun heidän porukassaan todettiin koronatartunta Portugalissa. Kunnioitamme viranomaisten päätöksiä. Turvallisuus ja terveys on on pääprioriteettimme. Ikävä kyllä se tiesi toisaalta muutoksia kuljettajiemme suhteen WRC2-luokassa, Adamo pyörittelee.

Sardinian MM-ralli käynnistyy torstaina ajettavalla testierikoiskokeella.

Katso alapuolelta, mitä Sardinian MM-rallissa on luvassa. 

Lue myös nämä

  • Uusimmat