Quantcast

Jari Huttusen loppukauden MM-ohjelma selvillä – saa Hyundain uuden ralliauton käyttöönsä kesällä

Jari Huttunen
Jari Huttunen. Kuva: Helena El Mokni/ Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari Huttunen ja kartanlukija Mikko Lukka ajavat seuraavan MM-rallinsa kesäkuussa. Suomalaispari osallistuu tänä vuonna vielä kuuteen MM-osakilpailuun.

Hyundai-kuljettaja Huttunen saavutti viime vuonna rallin MM-sarjan WRC3-luokan mestaruuden. Tänä vuonna hän kuuluu Hyundain WRC2-tiimiin.

Huttunen avasi kautensa helmikuussa Rovaniemen MM-rallissa, jossa kilpailu päättyi jo ensimmäiselle erikoiskokeelle moottoririkon vuoksi.

– Rovaniemi oli totta kai pettymys, mutta kautta on vielä kuusi kilpailua jäljellä, joten mitään ei ole menetetty. Osa ralleista on ennestään tuttuja, joten vauhtimme on niissä varmasti kohdallaan ja uudet kisat tuovat lisää kokemusta, Huttunen kertoo.

Huttunen starttaa seuraavaksi Sardinian MM-ralliin, joka ajetaan kesäkuun alussa. Italian jälkeen vuorossa on heinäkuussa ajettava Viron MM-ralli, jossa kiuruvetinen pääsee ensimmäistä kertaa kilpailemaan Hyundain uudella Rally2-luokituksen autolla.

– Kävin hiljattain testaamassa Hyundain uutta autoa Ranskassa. Kahden päivän asvalttitesteissä auto tuntui todella hyvältä ja se on selvästi kehittynyt vanhaan autoon verrattuna. Odotan innolla Viron rallia, jossa sillä päästään tositoimiin, Huttunen ennakoi.

Suomalaiskuskin ohjelmaan kuuluvat myös Belgian MM-osakilpailu eli Ypres-ralli elokuussa, Kreikan Akropolis-ralli syyskuussa sekä Jyväskylän MM-ralli, joka on siirtynyt syys-lokakuun vaihteeseen.

– Mielenkiintoista lähteä syksyisissä olosuhteissa Jyväskylään. Eniten tässä vaiheessa mietityttää, miten uusi ajankohta vaikuttaa tienpintoihin. Olosuhteet voivat olla liukkaammat kuin kesällä, tie saattaa myös kulua enemmän ja pimeällä ajaminen on lisämauste. Toisaalta kisasta ei vielä tiedetä paljoakaan ja kotikisa on aina hienoa päästä ajamaan.

Huttusen ja Lukan WRC2-kausi paketoidaan lokakuun puolivälissä Katalonian MM-rallissa, joka ajetaan tänä vuonna kokonaan asvaltilla.

Jari Huttusen WRC2-kalenteri kaudella 2021:

3.–6.6.     Sardinian MM-ralli
15.–18.7.   Viron MM-ralli
13.-15.8.   Belgian MM-ralli
9.–12.9.    Kreikan MM-ralli
30.9.–3.10. Suomen MM-ralli
14.–17.10.  Espanjan MM-ralli

Katso alta kooste viime viikonloppuna ajetusta Kroatian MM-rallista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,372318″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat