Jari Huttusen kilpailutauko päättyy Tshekissä – suomalaiskuskilla ”yksi selvä vauhtimittari”

Jari Huttunen
Jari Huttunen. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ralliautoilija Jari Huttusen kilpailutauko päättyy viikonloppuna Tshekissä ajettavassa Bohemia-rallissa. Suomalaiskuljettaja osallistuu kartanlukija Mikko Lukan kanssa kilpailuun puolalaisen 2Brallyn Hyundai i20 R5-autolla.

Huttusella on koronapandemian takia takanaan pitkä kilpailutauko. Alun perin hänen piti osallistua Puolan mestaruussarjaan, jonka oli määrä käynnistyä huhtikuussa, mutta kilpailukalenterien muutosten vuoksi hän pääsee tositoimiin vasta nyt. Pitkä tauko ei ole vienyt ajohaluja.

– Hienoa päästä jälleen ajamaan kilpaa. Lajiharjoittelua eli ajamista ei ole talven jälkeen juurikaan ollut, mutta kyllä miehistön pitäisi olla hyvässä iskussa. Asvalttivauhti on arvoitus, sillä edellinen pitkä asvalttiralli oli vuonna 2018 Saksassa. Sen jälkeen olen ajanut vain yhden lyhyen asvalttikisan Puolassa viime vuoden lopulla, Huttunen kertoo.

Huttunen testasi viime kesänä Hyundain WRC-autoa Suomessa. Katso alta video Huttusen testistä. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,264996″ ap mute]

 

Huttunen kilpailee Bohemia-rallissa samalla autolla, jolla hän nappasi helmikuussa WRC3-luokan voiton Ruotsin MM-rallissa. Autoa on hiottu asvaltille sopivaksi kahden päivän testeissä Puolassa. Huttunen oli 160 kilometrin testirupeaman päätteeksi tyytyväinen autoon.

– Ruotsissa auto meni hienosti, mutta olosuhteet olivat siellä totta kai hyvin erilaiset. Saimme mielestäni asvalttisäädöt hyvin kohdalleen ja vauhti parani testeissä koko ajan. Lauantaina nähdään, miten hyvin auto osuu käteen erikoiskokeilla.

Viikonlopun tavoitteena on Huttusen mukaan saada ehjä kisa ja samalla testata omaa vauhtia asvaltilla pitkän tauon jälkeen. Bohemia-ralli on sekä Huttuselle että kartanlukija Mikko Lukalle uusi haaste, sillä kokemusta kisan olosuhteista ei ole.

– Tämä on Skodan kotikisa ja pitkän linjan Skoda-kuljettaja Jan Kopecky menee täällä varmasti kovaa, joten siinä on yksi selvä vauhtimittari. Muutoin en tiedä etukäteen kisasta tai muista kilpakumppaneista paljoakaan. Sen verran olen kuullut, että näillä erikoiskokeilla pito vaihtelee paljon, joten tarkkana saa olla. Ehjää suoritusta lähdemme hakemaan ja katsotaan, miten korkealle vauhtimme riittää.

Mlada Boleslavin kaupungin ympäristössä ajettavan Bohemia-rallin reitillä on 18 erikoiskoetta, joilla on yhteismittaa 157 kilometriä. Rallin ensimmäinen erikoiskoe starttaa lauantaina kello 11.03 Suomen aikaa. Kilpailu päättyy sunnuntaina illansuussa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat