Jari Huttuselta loistava suoritus Italian asvaltilla – ”Ehdottomasti pitää olla tyytyväinen”

Jari Huttunen
Jari Huttunen. Kuva: Hyundai Motorsport

Sunnuntaina Pohjois-Italiassa asvaltilla ajettu Alba-ralli toi Suomeen kakkossijan, kun Jari Huttunen ajoi rallissa toiseksi tiukan sekuntitaistelun jälkeen. Hyundai i20 R5-autolla kilpaileva kiuruveteläiskuljettaja jäi kisan voittaneelle Irlannin Hyundain tehdaskuljettaja Craig Breenille 8,7 sekuntia.

Kisan kolmanneksi ajoi niin ikään Hyundailla ajava kokenut WRC-kuljettaja Dani Sordo, joka hävisi Huttuselle 14,8 sekuntia.

Alba-rallissa Huttunen oli hakemassa asvalttikokemusta ja testaamassa samalla ensimmäistä kertaa Hyundain tehdastiimin uuden sukupolven R5-autoa, joten tavoitteena oli ajaa ehjä kisa ilman turhia riskejä. Maalissa suomalaiskuljettaja oli suoritukseensa tyytyväinen.

– Ehdottomasti pitää olla tyytyväinen. Shakedownissa ajo ei sujunut ja olo ennen kisaa oli epävarma. Tänään tultiin kuitenkin pätkät läpi ilman virheitä, vaikka vauhti oli koko ajan tapissa. Ihan voittoon saakka se ei riittänyt, mutta tulos oli kuitenkin hyvä.

Jari Huttunen ja kartanlukija Mikko Lukka ajoivat tasaisen kilpailun ja pitivät kisan kakkostilaa ensimmäisestä erikoiskokeesta alkaen. Huttunen kellotti yhdeksän erikoiskokeen pituisessa rallissa yhden pohja-ajan.

– Pääsin hyvin sinuiksi uuden auton kanssa, vaikka kilometrejä sillä ei ole vielä paljoa alla. Saimme auton säädöt kohtalaisen hyviksi shakedownissa, mutta parantamisen varaa niihin jäi vielä.

Jari Huttusen ja Mikko Lukan kilpailutahti on tiivis ja seuraavan kerran he ajavat kilpaa ensi viikonloppuna Puolan mestaruussarjan osakilpailussa Rajd Rzeszowskissa, joka ajetaan myös asvaltilla. Siellä kaksikon autona on puolalaisen B2Rallyn vanhemman sukupolven Hyundai i20 R5.