Quantcast

Jari Huttuselta komea kisa Fordin ratissa – ”Maksimitulos meiltä tässä kohtaa”

Fordin kalustolla tällä kaudella ajava Jari Huttunen ylsi sunnuntaina päättyneessä Ruotsin MM-rallissa WRC2-luokan kolmanneksi.
Jari Huttunen
Jari Huttunen. Kuva: Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Huttunen jäi WRC2-luokan voittaneesta, Skodalla kilpailevasta Norjan Andreas Mikkelsenistä reilun minuutin. Toiseksi ajoi norjalainen Ole Christian Veiby Volkswagenilla. Maalissa toista kisaansa Fordin Rally2 -autolla ajanut Huttunen oli kilpailuviikonloppuun tyytyväinen.

– Paikka kolmen parhaan joukossa oli tavoitteemme ja se saavutettiin. Iso kiitos tästä tuloksesta kuuluu tallillemme, he tekivät loistavaa työtä koko viikonlopun. Tämä oli ensimmäinen kisa tällä autolla näissä olosuhteissa ja auto on mielestäni lupaava myös tulevia kisoja ajatellen, Huttunen sanoi.

Huttusen ja kartanlukija Mikko Lukan kisa alkoi perjantaina ensimmäisellä erikoiskokeella WRC2-luokan nopeimmalla ajalla. Luokan kärkitaistelu oli koko avauspäivän ajan erittäin tiukkaa ja seitsemän ajetun erikoiskokeen jälkeen Huttunen oli WRC2-luokan viidennellä sijalla vain 14,3 sekuntia luokan kärjestä. Perjantain erikoiskokeilla hän ajoi kolme pohja-aikaa.

– Viitospätkän lähdössä sammutin auton kaksi kertaa. Siinä meni noin 15 sekuntia, ja hävisimme erikoiskokeella pohjille yli 20 sekuntia. Muuten päivä sujui hienosti. Minulla ei ole mitään käsitystä, mitä lähdössä tapahtui, mutta oma moka se oli.

Lauantaina Huttunen ja Lukka kävivät tiukkaa sekuntikamppailua neljännestä sijasta. Sunnuntain tavoitteena oli nousu kolmen parhaan joukkoon, sillä eroa kolmantena ajaneeseen Venäjän Nikolai Grjaziniin oli vain 15,5 sekuntia. Painostus tuotti tulosta kilpailun toiseksi viimeisellä erikoiskokeella, kun Grjazin ajoi ulos ja suomalaiskaksikko nousi palkintokorokesijalle.

– Pitkän ajotauon jälkeen tulos oli mielestäni hyvä ja ajo sujui. Omaa tekemistä pitää toki koko ajan kehittää, mutta kyllä tämä oli meiltä maksimitulos tässä kohtaa.

Jari Huttusen ja Mikko Lukan kilpailuohjelmassa on tällä kaudella kuusi MM-rallia WRC2-luokassa Fordin tehdasautolla. Seuraava kilpailu on huhtikuussa asvaltilla ajettava Kroatian MM-ralli, jossa he kilpailevat ensimmäistä kertaa.

– Kroatiaan on mielenkiintoista lähteä ja toivottavasti saamme hyvät testit alle ennen kilpailua, jotta saamme auton hiottua hyvää iskuun asvaltilla. Odotan kilpailua innolla. 

WRC2-luokan tulokset Ruotsin MM-rallissa:

1. Andreas Mikkelsen Skoda 2.17.56,0
2. O C Veiby     VW    +23,2
3. Jari Huttunen   Ford  +1.03,1
4. Egon Kaur     VW   +1.13,7
5. Georg Linnamäe  VW   +1.24,9
6. Eerik Pietarinen VW   +1.42,7

Lue myös nämä