Jari Huttuselle lisää kisoja Hyundain WRC-autolla – mukana myös toisessa SM-rallissa

Jari Huttunen. Kuva: Hyundai Motorsport

Ensi viikonloppuna ajettavassa Riihimäen SM-rallissa nähdään WRC-autoja, kun viivalla on Jari Huttunen Hyundailla ja Takamoto Katsuta Toyotalla. 

Huttunen ajaa myös seuraavan SM-osakilpailun, Pohjanmaa-rallin Hyundai i20 WRC:llä. Pohjanmaa-ralli kaasutellaan Seinäjoen ympäristössä 14. – 15. kesäkuuta.

– Pohjanmaalla tykitetään suuren maailman malliin! Jari Huttunen osallistuu tänä vuonna Riihimäen SM-ralliin WRC-autolla ja kolme viikkoa sen jälkeen hän osallistuu myös Pohjanmaa Ralliin Hyundain i20 Coupe WRC-autolla. Jarin henkilökohtaisena tavoitteena yhdessä Antti Linnakedon kanssa on viettää aikaa ratin takana ja kasvattaa itseluottamusta kilpailemalla kansallisissa kilpailuissa, Pohjanmaa-rallin Facebook-sivuilla tiedotettiin maanantaina.

Huttunen on osa Marcus Grönholmin johtamaa GRX-tiimiä. Tiimipomo vihjaili jo viime viikolla, että lisää kisoja voi olla luvassa.

Katso alta ennakko Riihimäen SM-rallista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Tuotanto: AKK

– Viime vuoden lopussa ei näyttänyt niin hyvälle, ja vaikka R5-projekti meni jäihin, silti ovi on pidetty auki Jarin kanssa Hyundaille ja on jatkettu jutustelua. Mietitään, mitä tämän jälkeen. Onnistuessaan varmasti voi tulla jatkohommia. Kokonaisuudessaan tämä on hyvä juttu Jarille ja tiimille, vihdoin päästään takaisin radalle, Grönholm sanoi.

Viime kaudella Huttunen ajoi Huyndain i20 R5:lla WRC2-luokassa rallin MM-sarjassa. Tänä vuonna tilillä on vain yksi MM-ralli, kun Huttunen kilpaili yksityistallin Skodalla Ruotsissa helmikuussa. Ralli päättyi keskeytykseen voittotaistelusta päätöspäivänä.

Hyundain on ilmiselvästi edelleen kiinnostunut suomalaislupauksen palveluksista. Korealaisvalmistajan tiimissä on kuitenkin kuskeista jopa ruuhkaa, joten MM-rallit WRC-autolla voivat olla tällä kaudella vielä kaukainen haave. Huttunen on kuitenkin mukana seuraavassa Portugalin MM-rallissa WRC2-luokassa Hyundain i20 R5:lla.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi
Toimituspäällikkö