Jari Huttuselle kitkerä kakkostila Puolan EM-rallissa – aikasakko vei voiton

Jari Huttunen kurvailee Puolassa. Kuva: Thomas Lenormand, DPPI

Hyundai-kuski Jari Huttunen oli lähellä EM-osakilpailuvoittoa viikonloppuna Puolassa. Lopulta 15 erikoiskokeen ja reilun 200 ek-kilometrin jälkeen eroa rallin voittaneeseen Nikolai Grjaziniin jäi vain 8,3 sekuntia.

Huttunen hyökkäsi rajusti vielä sunnuntai-iltapäivänä ja tykitti kolme reilua pohja-aikaa. Loppukiri olisi riittänyt voittoon, mutta kymmenen sekunnin aikasakko toiseksi viimeisellä erikoiskokeella pilasi voittohaaveet. Huttunen myöhästyi minuutin pätkän lähdöstä ja sai ratkaisevan sakon.

– Puskin todella kovaa ja yhdessä mutkassa mentiin jo liian kovaa. Viikonloppu oli kuitenkin hyvä ja nautimme tästä rallista. Hyökkäsin ihan tosissaan, Huttunen summasi EM-sarjan ralliradiossa.

– Viikonloppu oli todella kova, ja me ajoimme ihan limitissä. Välillä puskimme jopa liian rajustui. Meillä oli ongelmia renkaiden kanssa, joten olen iloinen tuloksesta. Toki olen pahoillanin Jarin puolesta, sillä hän oli todella nopea myös, Grjazin puolestaan sanoi.

Grjazin ja Huttunen olivat Puolassa omaa luokkaansa. Kolmanneksi ajanut brittikuski Chris Ingram jäi kärjestä yli kaksi minuuttia. Neljänneksi ajoi saksalainen Fabian Kreim.

Kaksivetoisten U27-luokassa Miika Hokkanen kurvaili kolmannelle sijalle. Voitto luokassa meni länsinaapuriin Tom Kristenssenille. Ruotsalainen kukisti espanjalaisen Efren Llarenan niukasti 13,1 sekunnilla. Hokkanen jäi kärkinimistä yli kaksi minuuttia.

Puolan EM-rallin lopputulokset:
1. Nikolai Grjazin RUS Skoda 1.53.43,5
2. Jari Huttunen FIN Hyundai +8,3
3. Chris Ingram GBR Skoda   +2.25,9
4. Fabian Kreim GER Skoda   +2.43,2
5. Mikolaj Marczyk POL Skoda +3.27,0
6. Lukasz Habaj POL Skoda   +3.33,6
7. Grzegorz Grzyb POL Skoda +3.38,4
8. Filip Mares CZE Skdoa   +5.33,7

------------------------
15. Miika Hokkanen Ford R2  +14.05,9
Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi
Toimituspäällikkö