Quantcast

Jari Huttuselle avautui uusi ovi rallin MM-sarjassa – ”En malta odottaa, että pääsen viivalle maineikkaan tiimin kanssa”

Jari Huttunen
Jari Huttunen. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjassa kilpaileva M-Sport Ford -talli ilmoitti tiistai-iltana, että suomalaiskuljettaja Jari Huttunen kilpailee tiimin väreissä MM-kauden päättävässä Monzan MM-rallissa.

Huttunen teki lokakuussa kovan ratkaisun, kun hän päätti lopettaa pitkäaikaisen yhteistyönsä Hyundai Motorsportin kanssa. Monzan MM-rallissa hän kilpailee M-Sportin Ford Fiesta Rally2 -autolla WRC2-luokan pisteistä.

– Auto ja tiimi ovat uusia minulle, joten opittavaa riittää. Mutta odotan sitä innolla, Huttunen kertoo tiimin tiedotteessa.

Huttunen ja kartanlukija Mikko Lukka ovat ottaneet tällä kaudella kaksi WRC2-voittoa Hyundain kalustolla.

– Tiedän, että Fiesta Rally2 on kilpailukykyinen asvaltilla, joten on mielenkiintoista nähdä, mitä pystymme tekemään yhdessä. Radalla ajettavat erikoiskokeet tuovat lisähaastetta Monzan rallissa, mutta en malta odottaa sitä, että pääsen starttiviivalle M-Sportin kaltaisen maineikkaan tiimin kanssa.

Huttunen ajoi viime kaudella MM-sarjan WRC3-luokan mestariksi ja saalisti Puolan rallisarjan mestaruuden Hyundai i20 R5 -autolla. Huttusen ura jäi kuitenkin junnaamaan paikoilleen Hyundailla, minkä takia Kiuruveden ralliässä ja hänen managerinsa Marcus Grönholm kokivat, että maisemaa pitää vaihtaa.

M-Sport on toistaiseksi kiinnittänyt virallisesti tiimiinsä ensi kaudelle vain yhden kuljettajan, Craig Breenin. M-Sport kilpailee MM-sarjan pääluokan lisäksi myös WRC2-luokassa, joten Huttuselle voisi löytyä brittitiimistä tilaa myös tulevaisuudessa.

– Jari tunnetaan hyvin MM-sarjassa ja hän on ajanut vaikuttavia tuloksia viime kausien aikana, M-Sportin tallipäällikkö Richard Millener sanoo.

– Tiedämme, että Fiesta Rally2 -auto on hyvä paketti. Odotan mielenkiinnolla sitä, mitä Jari voi saavuttaa avullamme.

Huttunen tekee päinvastaisen liikkeen kuin Teemu Suninen liittyessään M-Sportin miehistöön. Suninen jätti kesken kauden M-Sportin ja edusti ensimmäisen kerran Hyundain WRC2-tiimiä edellisessä MM-rallissa Kataloniassa.

Monzassa Suninen kilpailee Hyundain WRC-autolla virolaistähti Ott Tänakin sijaan. Tänak kertoi viime viikolla jättävänsä kauden päätösrallin väliin perhesyiden vuoksi.

Monzan MM-ralli ajetaan ensi viikolla 19.-21. marraskuuta.

Katso alta kooste Katalonian MM-rallin WRC2-luokan kilpailusta.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,390543″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat