Quantcast

Jari Huttunen saa Alba-rallissa vastaansa WRC-tähdet – ”Tulostavoitetta on vaikea asettaa”

Jari Huttunen
Jari Huttunen. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari Huttusen kilpailukausi jatkuu sunnuntaina Pohjois-Italiassa ajettavassa Alba-rallissa. Yksipäiväisessä ja yhdeksän erikoiskokeen mittaisessa asvalttirallissa Huttusen ajokkina on Hyundain tehdastiimin Hyundai i20 R5.

Rally di Alba on houkutellut mukaan peräti 32 kappaletta R5-luokan autoja. Luokan nimekkäimmät kuljettajat ovat Hyundain WRC-luokan tehdaskuljettajat Dani Sordo ja Graig Breen. Suomalaislupaus lähtee kartanlukijansa Mikko Lukan kanssa Alba-ralliin mittaamaan vauhtiaan muiden R5-luokan autokuntien joukossa.

Kolme viikkoa sitten Huttunen sijoittui Tshekissä ajetussa Bohemia-rallissa kolmanneksi johdettuaan kisaa ensimmäisen ajopäivän jälkeen. Italian asvaltilta on tavoitteena löytää samanlainen vauhti kuin Tshekin rallin avauspäivänä.

– Tulostavoitetta on vaikea asettaa, kun mukana on paljon R5-luokan autoja eikä kaikkien vauhti ole meillä tiedossa. Se on selvää, että esimerkiksi WRC-taustaiset kuljettajat menevät kovaa. Bohemia-rallissa vauhtimme oli lauantaina erittäin hyvää ja samanlaiseen suoritukseen olen tyytyväinen, kiuruvetinen sanoo.

Huttunen ajaa Italiassa Hyundain tehdastiimin i20 R5-autoa, joka on teknisesti kehittyneempi kuin hänen aiemmin tällä kaudella käyttämänsä auto. Testiä uudella autolla on takana reilut 100 kilometriä ja tunnelmat ennen kisaa ovat odottavat.

– Autoissa on eroa muun muassa moottorin ja alustan suhteen, mutta vaikea sanoa vielä kuinka merkittävä ero on vanhaan nähden. Sen oikeastaan näkee sitten itse kisassa, kun pääsemme tositoimiin, Huttunen summaa.

Pohjois-Italiassa Torinon lähistollä ajettavan Rally di Alban reitillä on yhteensä yhdeksän erikoiskoetta ja EK-kilometrejä kertyy reilut 100.

Sordon ja Breenin lisäksi Alba-rallissa on myös muita WRC-tähtiä paikalla. Hyundain WRC-autolla omassa kategoriassaan ajavat Thierry Neuville sekä Ott Tänak. WRC-autojen kisassa nähdään myös Hyundailla ajavat Pierre-Louis Loubet ja Luca Pedersoli sekä Ford Fiesta WRC:llä kaasuttelevat Pedro ja Villa Manuel.

Lue myös nämä

  • Uusimmat