Jari Huttunen nöyrällä asenteella Saksan MM-ralliin – ”Tärkeä oppimisen paikka”

Jari Huttunen
Jari Huttunen on mukana B-maajoukkueessa. Kuva: Hyundai Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarja jatkuu ensi viikolla Saksassa. Edessä on pitkästä aikaa kilpailu asvaltilla. Hyundain kehitysohjelmaan kuuluva Jari Huttunen suuntaa Saksaan intoa täynnä.

Huttunen ja kartturi Antti Linnaketo ajoivat hankalan kauden jälkeen Suomen osakilpailussa heinäkuussa toiseksi. Saksassa tarkoituksena on ajaa jälleen ehjä kisa, vaikka oppimisprosessi Hyundai i20 R5:n kanssa on yhä kesken.

– Oli mahtava fiilis päästä podiumille Suomessa. Se oli erityistä, sillä onhan se kuitenkin kotiralli. Nyt edessä on kauden ensimmäinen asvalttikisa meidän osalta. Kyseessä on taas tärkeä oppimisen paikka, Huttunen toteaa.

– Tiedän Saksan rallin pätkät, joten päätavoite on olla hyvässä vauhdissa WRC2-luokassa. Katsotaan, voimmeko olla jopa ihan kärkivauhdissa.

Hyundain tallipomo Michel Nandan oli mielissään Huttusen onnistumisesta Suomessa kaikkien ongelmien jälkeen.

– Jari ja Antti näyttivät Suomessa, mihin he pystyvät, kun luottamus autoon ja itseen ovat kunnossa. Nyt heidän pitää muuttaa ajatustapaa, kun siirrytään soralta asvaltille. Saksan kisa ei ole heille uusi ralli, mutta se on kuitenkin ensimmäinen kerta asvaltilla R5-autolla. Pientä sopeutumista varmasti vaaditaan, mutta toivottavasti he saavat Saksasta hyvän tuloksen, Nandan sanoo.

Lue myös nämä

  • Uusimmat