Quantcast

Jari Huttunen jälleen podiumilla Sardiniassa – kaksi rengasrikkoa vesitti voittohaaveet

Ford-kuljettaja Jari Huttunen ajoi sunnuntaina päättyneessä Italian MM-rallissa WRC2-luokan kolmanneksi.
Jari Huttunen
Jari Huttunen. Kuva: Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Huttunen jäi luokan voittaneesta, Skodalla kilpailevasta Nikolai Grjazinista 33,1 sekuntia. Toiseksi luokassa ajoi espanjalainen Jan Solans Citroenilla.

Kiuruvetisen matkaa kisassa hidasti kaksi rengasrikkoa, joissa kului niin paljon aikaa, että voittokamppailu vesittyi. Kisan aikana Huttunen ja kartanlukija Mikko Lukka ajoivat WRC2-luokassa yhteensä viisi erikoiskokeen pohja-aikaa.

– Paikka kolmen parhaan joukossa oli minimitavoite ja se saatiin. Rengasrikkoja en ala liikaa jossittelemaan, vaikka kyllähän niihin meni paljon aikaa. Vaikea on sanoa, kuinka kovaa olisi sitten kärkikuljettaja mennyt, jos hän ei olisi voinut varmistella. Molemmat rengasrikot olivat sellaisia, että niille ei voinut mitään. Ensimmäinen rengas hajosi suoralla tiellä ja toinen tyhjeni pikku hiljaa, Huttunen sanoi.

– Sunnuntaina tavoitteena oli kiivetä kolmanneksi ja se onnistui heti aamun ensimmäisellä pätkällä. Myös kakkossijaan olisi ollut mahdollisuuksia, mutta nyt siihen ei aivan ehditty. Pidän edelleen tästä rallista, vaikka tällä kertaa voittoa ei tullutkaan. Tiet olivat hyviä ja varsinkin hitaammilla osuuksilla auto menee nyt hienosti.

Jari Huttusen ja Mikko Lukan kilpailuohjelmassa on tällä kaudella kuusi MM-rallia WRC2-luokassa Fordin tehdasautolla. Seuraava kilpailu on heinäkuussa soralla ajettava Viron MM-ralli.

WRC2-luokan lopputulokset Sardinian MM-rallissa:

1. Nikolai Grjazin Skoda 3.18.36,8
2. Jan Solans    Citroen  +28,0
3. Jari Huttunen  Ford   +33,1
4. Chris Ingram   Skoda   +38,9
5. Sami Pajari   Skoda  +1.38,5
6. Eerik Pietarinen Skoda  +2.36,8
7. Emilio Fernandez Skoda  +3.25,1
8. Miko Marczyk   Skoda  +5.27,0

Lue myös nämä

 • Uusimmat