Quantcast

Jari Huttunen jahtaa voittoa Puolassa Hyundain vanhalla versiolla – ”Auto osui kyllä hyvin käteen”

Jari Huttunen
Jari Huttunen. Kuva: Hyundai Motorsport.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari Huttusen tiivis kilpailutahti jatkuu viikonloppuna Puolassa ajettavalla Rzeszowski-rallissa.

Kaakkois-Puolassa sijaitsevan Rzeszowin kaupungin ympäristössä ajettava kaksipäiväinen asvalttiralli on Puolan mestaruussarjan osakilpailu. Rallissa ajetaan yhdeksän erikoiskoetta ja EK-kilometrejä on yhteensä 133. Jari Huttunen ja Mikko Lukka ajavat rallissa puolalaisen B2Rallyn Hyundai i20 R5-autolla. Rallissa on mukana 15 R5-luokan autoa.

– Tavoitteena on totta kai olla tulosluettelon kärkipäässä. Nyt alla on jälleen vanhemman mallin i20 R5, ja tähän kisaan ehdimme ajaa testiä vain 40 kilometriä. Auto osui kyllä hyvin käteen, vaikka olosuhteet olivat sateiset. Olen ajanut näissä maisemissa vuonna 2017 Opelin R2-autolla yhden EM-osakilpailun, mutta tiet eivät vaikuttaneet kovin tutuilta.

Huttusen kesän asvalttirallit ovat sujuneet hyvin, heinäkuussa Tshekin Bohemia-rallista tuli kolmossija ja viime viikonloppuna Italian Alba-rallissa hän oli toinen. Lupaavien tulosten lisäksi kesän kisoista on hankittu arvokasta kokemusta asvalttiralleista.

– Loppujen lopuksi olen ajanut asvalttikisoja nelivetoisella kalustolla urani aikana melko vähän, joten näistä ralleista on ollut paljon hyötyä. Tämän rallin kilpakumppaneista minulla ei ole sen tarkempaa tietoa, mutta puolalaiselle tallille kotimaan kisassa menestyminen on tärkeää ja se tuo varmasti lisäpanosta matkaan.

Puolan mestaruussarjan osakilpailun jälkeen Huttusen ohjelmassa on 22. – 23.8. ajettava Louna-Eesti ralli sekä 4. – 6.9. kilpailtava Viron MM-ralli. Louna-Eesti rallissa hän ajaa Hyundain tehdastiimin R5-autolla ja MM-rallissa jälleen B2Rallyn autolla.

Lue myös nämä

  • Uusimmat