Jari Huttunen ja Oliver Solberg ensi kaudella tallikavereita rallin MM-sarjassa?

Jari Huttunen
Jari Huttunen. Kuva: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH

Espanjalainen RevistaScratch-sivusto uskoo Hyundain palkkaavan Jari Huttusen sekä Oliver Solbergin ensi kaudeksi rallin MM-sarjan WRC2-luokkaan tallikavereiksi.

Rallin EM-sarjan juniorimestaruuden voittanut Solberg sekä yksityiskuskien WRC3-luokan mestaruuden MM-sarjassa vienyt Huttunen ajaisivat lehden mukaan MM-sarjaa Hyundai Motorsport N -tiimissä.

Julkistusta odotetaan lähipäivinä, sillä kauden avauskisan Monte Carlon MM-rallin ilmoittautumisaika päättyy huomenna perjantaina. Ensi kaudella WRC2-luokassa uudet Rally2-autot tulevat kilpailuihin. Hyundai ehtii kuitenki luokitella tämän menopelin vasta ensi heinäkuussa, joten alkuvuosi mennään vanhemmalla R5-autolla.

Kaudella 2020 Hyundai Motorsport N jäi neljän tallin kamppailussa MM-sarjassa kolmanneksi. Voiton vei Skodilla ajava Toksport ennen Citroenin rallitoimintoja pyörittävää PH Sportia. Päättyneellä sesongilla Ole-Christian Veiby ja Nikolai Grjazin napsivat yksittäisiä palkintosijoja Hyundain ratissa, mutta jäivät pahasti kuskien mestaruuden vieneen Citroenin Mads Östbergin ja toiseksi sijoittuneen Skodan Pontus Tidemandin jalkoihin. Hyundai-kuskien eteen kuskien MM-sarjassa ehti myös Fordin Adrien Fourmaux.

Huttusen ja Solbergin palkkaamisella Hyundai haluaa valloittaa tiimien mestaruuden myös pienemmässä luokassa. WRC-tasolla korealaisvalmistaja on jo juhlinut kahtena edellisenä vuotena. Hyundain WRC-autoilla ensi kaudella ajavat Ott Tänak, Thierry Neuville sekä Craig Breen ja Dani Sordo vuorotellen.

Myös Huttusen on huhuttu saavan ensi kaudella näyttöpaikan WRC-auton ratissa. Kiuruvetisen kausi 2020 oli huikea. Huttunen ajoi yhteensä 12 kilpailua, joissa oli joka kerta podiumilla luokassaan. Luokkavoittoja kertyi muhkeat seitsemän kappaletta.

Huttunen päätti kautensa viime viikonloppuna Puolassa ajettuun Tor Modlin Rally Show´hun. Tuloksena oli ylivoimainen voitto 34,6 kilometrin mittaisessa kisassa. Huttunen vei ykköstilan 45 sekunnin turvin ennen Lukasz Byśkiniewiczia. Samassa kisassa nähtiin myös entisen WRC-kuski Manfred Stohlin STARD-tiimin täysin sähköisen Citroen C3 ERX -kilpurin debyytti. Stohl ajoi autoa itse ja sijoittui kuudenneksi.

Suomalaiskuski ajoi MM-sarjaa juuri Hyundain leivissä vuonna 2018, mutta pesti nuorten kuskien kehitysohjelmassa jäi sillä kertaa lyhyehköksi. Nyt mahdollisuus saattaa uusiutua huikean kauden jälkeen.