Quantcast

Turvaudutaanko rallin MM-sarjassa varasuunnitelmaan?

Japanin MM-ralli
Takamoto Katsuta Japanin MM-rallin testikisassa vuonna 2019. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Japanin MM-rallin on määrä palata WRC-kalenteriin yli kymmenen vuoden tauon jälkeen marraskuussa. Kisan yllä on kuitenkin edelleen synkkiä pilviä koronapandemiasta johtuen. 

Japanissa piti ajaa MM-pisteistä jo viime kaudella, mutta tuolloin kisa peruttiin hyvissä ajoin koronan takia. Motorsport.comin mukaan Japanin MM-ralli aiotaan tänä syksynä järjestää, mutta koronatilannetta tarkkaillaan jatkuvasti, joten peruutus on yhä mahdollinen.

Monet muut moottoriurheilusarjat ovat jo peruneet syksyn kisansa Japanissa, mutta rallin osalta tilanne on toinen.

– Me jatkamme yhteistyötä Japanin rallin järjestäjien sekä kansallisten että paikallisten viranomaisten kanssa, jotta voimme järjestää turvallisen ja menestyksekkään tapahtuman. Näin olemme toimineet kaikkien kisajärjestäjien kanssa näinä vaikeina aikoina, MM-sarjan promootioyhtiön nokkamies Simon Larkin toteaa.

– Teemme päätökset niiden olosuhteiden perusteella, jotka liittyvän rallin MM-sarjaan.

Japanin ralli on kalenterissa 11.-14. marraskuuta. Lokakuulta peruttiin viime viikolla F1-osakilpailu ja myös MotoGP-sarjan koitos koki saman kohtalon. Rallin MM-sarjassa tämän kauden osalta ei kisoja ole vielä tarvinnut perua koronaviruksesta johtuen. Japanin rallin osalta tilanne on kuitenkin kinkkinen.

Rallin MM-sarja kertoi viime vuonna tämän kauden kalenterin julkistamisen yhteydessä varakisoista, jotka voivat tulla pikahälytyksellä mukaan, mikäli osakilpailuja pitää perua koronan vuoksi. Näistä varakisoista Belgia korvasi jo Britannian, ja Kreikka tuli Chilen tilalle. Monzan ralli oli myös listalla ja on todennäköisin vaihtoehto, mikäli Japanille halutaan korvaava kisa.

Viime vuonna MM-sarjan päätösrallin järjestänyt Monza on tiettävästi halukas järjestämään MM-rallin myös tänä syksynä. Eri asia on, kokeeko MM-sarjan järjestäjät sitä tarpeelliseksi, sillä ilman Japaniakin MM-sarjassa ajettaisiin 11 osakilpailua. Viime vuonna tilanne oli toinen, kun ennen Monzaa oli ajettuna vain kuusi MM-rallia.

MM-sarja jatkuu syyskuun 9.-12. päivä Kreikassa, kun legendaarinen Akropolis-ralli tekee paluun. Myös Kreikan rallin ympärillä on ollut kysymysmerkkejä maassa riehuneiden rajujen metsäpalojen takia. Nyt kuitenkin näyttää varmalta, että Kreikassa päästään ajamaan MM-pisteistä muutaman viikon kuluttua.

Katso alapuolelta Belgian MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,385507″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat