Quantcast

Japanin MM-ralli julkisti aikataulunsa – mukana kummitustunnelin sisältävä pätkä

Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta WRC-autolla Japanin MM-rallin testikisassa. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan kauden päätöskisa, Japanin MM-ralli on julkistanut aikataulunsa ja lopullisen reittinsä marraskuun 20. – 22. päivä ajettavaan koitokseen. 

WRC-karkelot jatkuvat Virossa syyskuun alussa koronatauon jälkeen, mutta Viron rallissa ajetaan vain kaksi varsinaista ajopäivää (lauantai ja sunnuntai). Japanissa sen sijaan kaasutellaan kolme täyttä päivää perjantaista alkaen. Ohjelmassa on yhteensä 19 erikoiskoetta ja noin 300 ek-kilometriä.

Lue myös: Tässä on rallin MM-sarjan loppukauden kalenteri – neuvotteluja käydään vielä kahden rallin kanssa

Ralli alkaa torstaiaamuna 19. päivä marraskuuta testipätkällä ja myöhemmin illalla Nagoyan kaupungissa järjestettävällä seremoniastartilla. Perjantaina ajetaan Aichin prefektuurin alueella ja ohjelmassa on muun muassa kahteen kertaan ajettava vajaan 24 kilometrin mittainen Isegami tunnel -pätkä. Perjantaina ohjelmassa on yhteensä kolme pätkää, jotka ajetaan kahteen kertaan. Tunnelipätkän lisäksi ajetaan Inabu Damin ja Shitara Townin pätkät.

Vanha Isegamin tunneli on rakennettu jo 1800-luvun lopussa ja nettilähteiden mukaan tunnelista kiertää lukuisia urbaaneja legendoja kummitustarinoiden muodossa. Kuvien perusteella tunneli on todella ahdas, joten WRC-kuskit saavat todellakin ajaa kieli keskellä suuta.

Isegamin tunneli
Isegamin tunnelista kerrotaan paljon kummitustarinoita. Kuva: Wikipedia Commons

Lauantaina ajetaan niin ikään kolme pidempää pätkää (Nukata Forest, Lake Mikawa ja Shinshiro City) kahteen kertaan sekä Okazaki Central Parkin yleisöpätkä niin ikään kahdesti.  Päivän päättää vielä huoltoparkki Morikoro Parkin tuntumassa ajettava yleisöerikoiskoe.

Sunnuntaina ohjelmassa on vielä Ena Cityn ja Nenoue Plateaun erikoiskokeet sekä rallin päättävä Expo Park 2, joka on myös kisan Power Stage -erikoiskoe.

Katso Japanin MM-rallin RallyGuide1 tästä linkistä.

Esapekka Lappi kertoi haastattelussamme mietteensä muun muassa loppukauden WRC-kalenterista. Katso video alapuolelta.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2354,344805″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat