Japanilaiskuski testasi ensi kertaa Toyotan WRC-tykkiä – myös Fiesta WRC:n ratissa uusi tuttavuus

Takamoto Katsuta. Kuva: Toyota Gazoo Racing

Toyotan kehitysohjelmaan kuuluva Takamoto Katsuta on ajanut ensimmäistä kertaa täyden testipäivän Yaris WRC:llä Keski-Suomessa. Katsutalle pedataan ensi kaudeksi muutamaa MM-rallia WRC-auton puikoissa. 

Toyotan tallipomo Tommi Mäkinen on aiemmin sanonut Rallit.fille, että testien perusteella tutkitaan, onko Katsutalla jo rahkeet ajaa WRC Yariksella kilpaa.

– Hän testaa ensi viikolla WRC-autoa. Sen jälkeen katsomme ja analysoimme, uskallammeko laittaa häntä WRC-auton rattiin. Jos kaikki menee suunnitellusti, meillä on suunnitelmana pistää hänet ajamaan muutama kisa WRC-autolla, Mäkinen sanoi.

https://twitter.com/HartusvuoriWRC/status/1060198371137409024

Myös Toyotan uusi kiinnitys Kris Meeke on piiskannut Yarista pitkin sorateitä lähellä Puuppolaa. Meeke ajoi testiä monta päivää.

https://twitter.com/HartusvuoriWRC/status/1059750600412459008

Toyota-kuskien lisäksi myös Ford Fiesta WRC on nähty testipätkällä, joskin Suomen rajojen ulkopuolella. WRC2-luokasta tuttu Gus Greensmith on ottanut ensikosketuksensa WRC-autoon Luoteis-Englannissa.

– Unelmasta tuli tänään totta, Greensmith hehkuttaa Twitter-tilillään.

Greensmith on ajanut jo muutaman vuoden R5-autoilla. Ei ole mikään salaisuus, että nuorukainen mielii mahdollisimman nopeasti WRC-auton rattiin. M-Sport Ford ei ole vielä julkistanut kaikkia ensi kauden kuljettajiaan.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi
Toimituspäällikkö