Quantcast

Jani Luhtaniemi oli törmätä hirveen SM-rallissa – ”Pari karvaa taisi jäädä auton takakulmaan”

Jani Luhtaniemi. Kuva: : Toni Ollikainen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jani Luhtaniemi sijoittui neljänneksi Ralli SM-sarjan kuudennessa osakilpailussa, Sastamalan ja Huittisten alueella ajetussa Enset SM-rallissa lauantaina.

Ralli alkoi aamulla kahdella Huittisten suunnalla ajetulla erittäin nopealla erikoiskokeella, joissa SM3-luokassa ajava Ford Motorcraft-rallitiimin Luhtaniemi-Jauhiainen kaksikko kohtasi erikoisia ongelmia.

– Ensimmäisellä erikoiskokeella kohdattiin hirvi nopealla osuudella, jossa vauhtia oli lähes 150 kilometriä tunnissa. Onneksi se ehti alta pois eikä hirveästi tarvinnut hidastaa. Pari karvaa taisi kuitenkin jäädä auton takakulmaan. Toisen erikoiskokeen lähdössä auton sisälle eksyi ampiainen ja sitä koitettiin huitoa vielä erikoiskokeen aikanakin pois, jonka johdosta yksi mutkayhdistelmä meni hieman pitkäksi, Luhtaniemi kertasi aamun erikoiskokeiden jälkeen.

Huollon jälkeen Luhtaniemi nakutteli tasaisen varmasti aikoja sijojen 4-7 välillä ja oli ennen iltapäivän lenkkiä sijalla viisi, puoli minuuttia johtavaa Joonas Lindroosia perässä. Iltapäivän lenkkiin sisältyi kaksi kaksi toistamiseen ajettavaa erikoiskoetta sekä yleisöerikoiskoe Hopun teollisuusalueella.

Kaksi ensimmäistä sujuivat edellisten tahtiin mutta kolmas ja viimeinen erikoiskoe toi loistavasti luokan jaetun pohja-ajan. Nousujohteinen kisa päättyi siis edellisen osakilpailun, SM Pohjanmaa rallin, tapaan sijalle nelj’ä.

– Ei voi olla tyytyväinen, koska meno oli kuin ruotsin laivalla ja koko päivä tuli turpaan. Onneksi auto ja huolto toimivat moitteettomasti. Podium oli asetettu tavoitteeksi, mutta siihen ei päästy. Toki nousujohteinen kilpailu ajettiin ja viimeiselle erikoiskokeelle syntynyt pohja-aika antavat luottoa tulevaisuutta ajatellen. Ei se palkintopalli enää kaukana ole. Kauden viimeisestä kisasta se otetaan, Luhtaniemi päätti.

Lue myös nämä

  • Uusimmat