Quantcast

Jani Luhtaniemellä katkeransuloinen kisa Pohjanmaalla – ”Tämä on rallia”

Jani Luhtaniemi. Kuva: Jani Salonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jani Luhtaniemi sijoittui neljänneksi Seinäjoella ajetussa SM Pohjanmaa Rallissa. Tulos on Ford Motorcraft Rally Teamia edustavan kuljettajan uran paras Rallin SM -sarjassa.

Surullisissa merkeissä perjantaina alkanut SM Pohjanmaa Ralli käynnistyi lauantaina alkuperäisen aikataulun mukaisesti. Kuuden erikoiskokeen mittaiseksi muuttunut kauden viides SM-osakilpailu kulki 20-vuotiaalta Jani Luhtaniemeltä varsin mallikkaasti, ja tuusulalainen ajoi kartturinsa Ari Koposen kanssa tasaisen varmasti luokan kärkipäässä.

– Kaikki toimii ja kolmantena ollaan, eli tyytyväinen pitää olla, totesi Luhtaniemi iltapäivähuoltoon tullessa.

Kilpailu sai kuitenkin Luhtaniemen osalta katkeransuloisen lopun. Vaikka hän ajoi Seinäjoella uransa parhaan lopputuloksen, oli vielä ennen viimeistä erikoiskoetta enemmänkin tarjolla. Luokkavoittoon ajanut Henri Hokkala oli jo ennen päätöserikoiskoetta mennyt menojaan yli puolen minuutin päähän, mutta sijoista 2-6 käytiin kiivasta kamppailua erojen ollessa minimaalisen pienet. Luhtaniemi oli noussut toiseksi ennen viimeistä 23 kilometriä pitkää erikoiskoetta.

– Viimeisellä pätkällä vedettiin risteys pitkäksi ja tiesin, että siinä hävittiin aika paljon, kertoi Luhtaniemi maalissa.

Pitkäksi mennyt risteys vei sen verran aikaa, että Luhtaniemi putosi lopputuloksissa neljänneksi sarjaa johtavan Jaro Kinnusen ja Samuli Vuorisalon taakse. Ensimmäinen podiumsijoitus jäi lopulta ainoastaan 1,4 sekunnin päähän.

– Harmittaa, totta kai. No, tämä on rallia. Neljäs sija on kuitenkin hyvä.

Luhtaniemen hyvät otteet huomattiin laajalti.

– Jani Luhtaniemi ajoi tänään yhden uransa parhaista kilpailuista ja antoi hyvän näytön siitä, että oikeita asioita on tehty. Tulevaisuudessa hän on varmasti mukana luokan kärkikamppailuissa, totesi AKK:n rallin lajipäällikkö Henrik Frank ralliradiossa.

Ralli SM -sarjasta on nyt ajettu viisi osakilpailua ja edessä on parin kuukauden mittainen tauko. Seuraavan kerran SM-pisteistä kilpaillaan elo-syyskuun vaihteessa Enset SM-Rallissa ja kauden päättää SM TeijoTalot-ralli syyskuun lopussa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat