Jamaikalaiskuski tykitti ensimmäisten erien voittoon Höljesissä, Niclas Grönholm neljäs

Fraser McConnell
Fraser McConnell. Kuva: RallyX Nordic
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jamaikalaiskuski Fraser McConnell oli vauhdikkain Höljesin RallyX Nordic -viikonlopun toisen kisan ensimmäisissä alkuerissä lauantaina. 

McConnell ajoi selvään voittoon ensimmäisessä erässä ennen Anton Marklundia ja Niclas Grönholmia. Hyundai-kuski Grönholmin jokeritaktiikka ei ollut paras mahdollinen, minkä myötä McConnell pääsi karkaamaan. Marklund oli lopulta erien kokonaistuloksissa toinen ja Grönholm neljäs.

Toisessa erässä vanhalla Volkswagenin Supercarilla ajava Johan Kristoffersson tykitti ykkötilalle, vaikka miehen lasinpyyhkijät eivät toimineet sateisessa ja mutaisessa kelissä. Erien kokonaistuloksissa ruotsalaiskuski oli kolmas.

Kolmannessa erässä Henri Haapamäki spinnasi jo avausmutkassa kamppailussa Peter Hedströmin kanssa ja jäi lopulta erässään toiseksi viimeiseksi. Sähköisellä Ford Supercarilla ajava Haapamäki oli erissä lopulta kokonaistuloksissa niin ikään toiseksi viimeiseksi eli 14. sijalle. Norjalainen Andreas Bakkerud oli kolmannessa erässä sähköautolla ykkönen ja erien tuloksissa mukavasti yhdeksäs.

Supercar Lites -luokassa torstaina jo voittoa juhlinut Tommi Hallman oli ensimmäisten erien nopein. 20-vuotiaan Hallmanin alkukausi RallyX Nordic -sarjassa on ollut vahva, sillä kuopiolainen on voittanut kaksi kisaa ja ollut kerran kolmas.

Crosskartien luokassa Jarkko Aronen oli ensimmäisten erien kolmas ja Tomi Rakkolainen seitsemäs. Parasta kyytiä piti Sindre Trøyterud.

RallyX Nordic, Höljes, Supercarien 2. osakilpailun 1. erien tulokset: 
1. Fraser McConnell   Ford
2. Anton Marklund    VW
3. Johan Kristoffersson VW
4. Niclas Grönholm   Hyundai
5. Krisztian Szabo   Hyundai 
6. Sondre Evjen     Audi
------------
14. Henri Haapamäki   Ford

Lue myös nämä