Quantcast

Jälleen yksi WRC-kuski pisti kartturinsa vaihtoon – ”Kun homma ei toimi, se on aina kartanlukijan vika”

Pierre-Louis Loubet
Pierre-Louis Loubet. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Korsikalainen WRC-kuljettaja Pierre-Louis Loubet tiedotti lauantaina sosiaalisen median kanavillaan, että yhteistyö kartanlukija Vincent Landaisin kanssa päättyy. 

Parivaljakko ehti ajaa yhdessä aivan Loubetin uran ensivaiheista lähtien. Kaksikko voitti yhdessä muun muassa WRC2-luokan mestaruuden kaudella 2019.

– Olemme päättäneet yhteisymmärryksessä lopettaa yhteistyön ammatillisessa mielessä, mutta mikään ei voi päättää meidän ystävyyttä. Elämä on täynnä valintoja, ja tämä piti nyt tehdä, Loubet kommentoi.

– Me kasvoimme yhdessä sekä kävimme läpi hyvät ja huonot hetket.  Uskon, että kasvamme vielä lisää tämän päätöksen jälkeen.

Loubet siirtyi kaudeksi 2020 Hyundain junioriohjelmaan ja sai ensimmäisen MM-rallin WRC-autolla vyölleen Virossa viime kesänä. Tuo kisa päättyi kuitenkin keskeytykseen.

Ranskalaisen vuosi 2021 on alkanut surkeasti. Ulosajoja on tullut luvattoman paljon, eikä kauden kolme ensimmäistä MM-rallia ole tuonut mukanaan yhtään pistettä. Johtopäätös oli, että kartturin täytyy lähteä.

– Olen juuri saanut tietää, että en ole mukana seuraavissa ralleissa. Kun homma toimii, se on kuskin ansiota. Kun homma ei toimi, se on kartturin vika. Meiltä puuttui tietenkin tuloksia, Landais summaa L’Est Républicain -lehdessä.

– Talli on pyytänyt Pierre-Louisia muuttamaan jotakin, mikäli hän mielii olla mukana vielä kaudella 2022. Jonkun pään oli tiputtava ja se oli minun pääni. Pysyttelen kuitenkin positiivisena, enkä unohda, että Pierre-Louisin avulla sain toteuttaa unelmaani.

Kartturinvaihdokset ovat olleet tämän vuoden trendi MM-sarjassa. Kartturia ovat vaihtaneet syystä tai toisesta Loubetin lisäksi Teemu Suninen, Thierry Neuville, Gus Greensmith ja Dani Sordo.

Loubetin uuden kartturin nimi ei ole vielä selvillä.

Katso alapuolelta Kroatian MM-rallin parhaat palat.
[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,372318″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat