Jälleen draamaa EM-rallin päätöspätkällä! Sarjajohtaja täräytti ulos, Hayden Paddon hävisi kakkostilan Mikko Heikkilälle

Oliver Solberg on voittanut Ruotsin EM-rallin toista kertaa peräkkäin.
Oliver Solberg
Oliver Solberg. Kuva: @World / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Solberg voitti lopulta kisan tuntuvalla erolla, kun uusiseelantilainen Hayden Paddon kärsi rengasrikon päätöspätkällä. Solberg oli rallin ykkönen 38 sekunnin erolla ennen suomalaiskuski Mikko Heikkilää.

– Uskomaton fiilis! Paineita oli paljon, koska halusin tietenkin taas voittaa. Fiilis oli koko ajan parempi. Eilen oli vaikeaa, mutta tänään pystyimme kontrolloimaan vauhtia. Olen helpottunut, Solberg totesi.

Paddon oli tukevasti kiinni kakkostilassa ennen viimeistä erikoiskoetta, mutta homma kariutui harmillisesti.

– Olemme antaneet aivan liikaa pisteitä pois tänä vuonna, Paddon pelkästään kuittasi.

Ruotsin EM-rallin päätöspätkä tarjosi jälleen myös draamaa. EM-sarjaa johtava Mathieu Franceschi ajoi ulos tieltä ja keskeytti nelostilalta. Ranskalaiskuski taisteli Mikko Heikkilää vastaan kisan kolmostilasta ollen reilut kolme sekuntia suomalaista perässä ennen viimeistä erikoiskoetta.

Heikkilä pokkasi lopulta siis kakkostilan ja pääsi juhlimaan kauden ensimmäistä palkintosijaansa EM-sarjassa.

– Tuntuu tosi hyvältä. On ollut tosi raskas rallijakso viime aikoina, joten tämä tuntuu kuin voitolta. Olen pahoillani Mathieun puolesta, mutta onneksi he ovat kunnossa. En syytä itseäni yhtään, että en voinut vastata kärjen vauhtiin. Oliver ja Hayden ovat ammattilaisia. Ei ole montaa ihmistä, jotka heidän vauhtiin pystyvät, Heikkilä summasi.

Heikkilä oli lähellä EM-rallin voittoa jo viime vuonna Portugalissa, mutta joutui rengasrikon takia nöyrtymään. Saman kohtalon mies koki myös tällä kaudella Unkarissa.

Frenceschin ulosajon myötä kisan neljänneksi nousi Volkswagenilla ajava Frank Tore Larsen. Mads Östberg oli viides ennen Martins Sesksia ja Isak Reiersenia.

Franceschi jatkaa keskeytyksestään huolimatta EM-sarjan kärjessä. Paddon tosin nousi miehen kanssa tasapisteisiin (56). Simone Tempestini on kolmantena 16 pistettä kärkeä perässä.

Rallin EM-sarja jatkuu Virossa heinäkuun lopussa.

Ruotsin EM-rallin lopputulokset:

SijaKuljettajaTalliAika
1. Oliver SolbergSkoda1.32.40,8
2.Mikko HeikkiläToyota+38,0
3.Hayden PaddonToyota+51,0
4. Frank Tore LarsenVW+1.28,7
5.Mads ÖstbergCitroen+1.33,8
6.Martins SesksToyota+1.41,7
7.Isak ReiersenSkoda+1.52,0
8.Miko MarczykSkoda+2.09,7
9.Andrea MabelliniSkoda+2.32,8
10.Simone TempestiniSkoda+3.02,0
11.Johan KristofferssonVW+3.02,5

Lue myös nämä

  • Uusimmat