Itävallan rallisarjan osakilpailussa rajut olosuhteet, yksi kilpailija pahan ulosajon jälkeen helikopterilla sairaalaan

Itävallan rallisarjan kauden kolmannessa osakilpailussa Lavanttal-rallissa rajut olosuhteet aiheuttivat paljon ulosajoja.
Andreas Hulak
Andreas Hulak ajoi myöhemmin rajusti ulos. Kuva: Harald Illmer / Lavanttal Rallye
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vuodenaikaan nähden kylmä sää ja lumisade peruuttivat kaksi erikoiskoetta, kun lumitaakan vuoksi puita olo kaatunut tielle. Lumi, muta ja vesisade tekivät pikataipaleista todella liukkaita. Varsinkin perjantaina pätkät olivat rujossa kunnossa, mutta lauantaiksi kuskit pääsivät nauttimaan kirkkaammasta säästä.

Itävallan historic-rallisarjan kärkinimiin kuuluva Andreas Hulak koki rajun ulosajon Ford Escort RS2000 -autollaan. Kilpuri suistui kuskin puoli edellä puuhun. Pahimmalta onneksi vältyttiin, mutta itävaltalainen kuljetettiin helikopterilla sairaalaan leikkaukseen. Kartanlukija Jennifer Hofstädter ei kokenut ulosajossa vammoja.

Paikalle hälytettiin lukuisia pelastushenkilökunnan ihmisiä, jotka saivat Hulakin ulos pahoin vaurioituneesta autosta ja kuljetettua ambulanssihelikopteriin.

– Meidän tietojen mukaan kuskilla oli avomurtuma jalassa ja nilkassa. Hänellä ei ole hengenvaaraa, mutta hänet leikataan sairaalassa Klagenfurtissa, paikallisen Punaisen ristin nokkamies Franz Töfferl kertoo Rallye-Magazin-lehdelle.

Kilpailun voittoon ajoi Hermann Neubauer, jolle voitto oli kauden ensimmäisen Itävallan rallisarjassa. Kauden avauksessa Jänner-rallissa Neubauer oli Andreas Fourmaux´n ja Simon Wagnerin jälkeen kolmas ja toisessa osakilpailussa Rebenland-rallissa Wagnerin jälkeen toinen.

Tällä kertaa Neubauer onnistui kukistamaan EM-sarjastakin tutun Wagnerin 17,6 sekunnin erolla.

– Tämä helpottaa minua paljon. Taistelu oli tiukkaa. Viimeksi voitin Simonin rehellisessä taistossa vuoden 2020 Jänner-rallissa. Siitä on jo pitkä aika. Siksi tänään oli paljon paineita, mutta nyt olen todella ylpeä, että sain kaiken toimimaan, Neubauer huokaisi.

Lavanttal-rallin lopputulokset:

1. Hermann Neubauer Skoda 1.17.27,0
2. Simon Wagner     Skoda     +17,6
3. Kristof Klausz   Skoda   +2.50,8
4. R. Baumschlager  Skoda   +3.10,1
5. Gunther Knobloch Skoda   +3.43,5

Lue myös nämä

  • Uusimmat