Isäksi tullut WRC-tähti Neuville: En todellakaan aio ajaa varovaisemmin

Thierry Neuville: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH

Hyundain ykköskuljettaja Thierry Neuville ei aio varmistella ensi viikolla, kun rallin MM-sarja jatkuu Saksan asvalttiosakilpailulla.

Neuville on MM-pisteissä kolmantena, kun kaudesta on ajamatta viisi rallia. Belgialainen on jäänyt 25 pistettä MM-sarjan johtajasta Ott Tänakista, ja edellä on myös kuusinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier.

Neuville on jäänyt kuudenneksi kahdessa edellisessä rallissa. Saksasta hän lähtee jahtaamaan isoa pistepottia.

– Saksan rallissa pitää hyökätä alusta lähtien. Se on ikään kuin sprinttikisa, koska erikoiskokeet ovat suhteellisen lyhyitä pois lukien Panzerplatten pitkä pätkä. Hyökkäyksen on oltava koko ajan päällä, Neuville painottaa Rallye-Magazinin haastattelussa.

– Suurin osa kärkikuljettajista tuntee erikoiskokeet hyvin ja he ovat ajaneet niillä ainakin toiseen suuntaan. Sen vuoksi teillä voi puskea riskien rajoilla. Niin on pakko tehdä, jos haluaa olla kärjessä.

Neuvillelle Saksan ralli on käytännössä kotikilpailu. Neuville on kotoisin Sankt Vithin kaupungista, joka on aivan Saksan rajan tuntumassa. Neuvillen kotiseudulta Belgiasta on tunnin ajomatka lähimmälle Saksan MM-rallin erikoiskokeelle.

– St. Vith on vain 80 kilometrin päässä rallin alueelta. Kisaan tulee aina iso joukko belgialaisia faneja kannustamaan meitä. Pidän rallista todella paljon: olen aina ollut nopea ja taistellut palkintosijoista lähes joka vuosi. Saksan rallissa saavutin myös ensimmäisen MM-osakilpailuvoiton, Neuville muistuttaa.

Neuvillen elämässä tapahtui mullistus reilu kuukausi sitten. Hänestä tuli isä heinäkuun alkupuolella.

– Isänä oleminen on uusi vaihe elämässäni. Me pärjäämme varmasti hyvin. Enkä todellekaan aio ajaa varovaisemmin, Neuville alleviivaa.

Neuville koki uransa rajuimman ulosajon toukokuussa ajetussa Chilen MM-rallissa. Muistatko vielä tilanteen? Voit katsoa hurjan kieputuksen alla olevalta videolta.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja