Quantcast

IS: Tommi Mäkinen ajaa Suomen MM-rallissa yhden klassikkopätkän – ”Ei kannata pohja-aikaa odottaa”

Tommi Mäkinen
Tommi Mäkinen. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan nelinkertainen maailmanmestari ja Toyotan WRC-tiimin entinen tallipomo Tommi Mäkinen kurvailee lokakuun alussa ajettavassa Suomen MM-rallissa yhden erikoiskokeen näytösajon. 

Asiasta uutisoivan Ilta-Sanominen mukaan Mäkinen kaasuttelee Mitsubishi Lancerilla legendaarisella Harjun kaupunkipätkällä.

– T. Mäkiseltä ei siis tällä kertaa kannata odottaa pohja-aikaa. (Jarmo) Mahonen soitti ja pyysi Mitsulla ajamaan, niin ilmeisesti se on sitten mentävä, Mäkinen kertoo Ilta-Sanomille.

Mäkisen Lancer Evo III on vuodelta 1996. Kyseisellä autolla puuppolalainen voitti uransa ensimmäisen MM-tittelin ja samaisena vuonna 1996 myös Jyväskylän MM-rallin. Samalla kaudella Mäkinen juhli voittoa myös Ruotsissa, Keniassa, Argentiinassa ja Australiassa.

IS:n mukaan auto on Mäkisen omistuksessa, mutta sitä on säilytetty Juha Kankkusen yksityisessä automuseossa Laukaan Lankamaalla.

Harjulla on ajettu myös aiemmin vastaavanlaisia näytösajoja. Aiempina vuosina rallilegendoista ovat kurvailleet muun muassa Markku Alén Fiatilla ja Marcus Grönholm Toyotalla.

Lähde: Ilta-Sanomat 

Katso alapuolelta Belgian MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,385507″ ap mute]

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat